הבית הלבן הודיע לקונגרס על כוונתו של הממשל למכור 50 מטוסי F-35 לאיחוד האמירויות, כך על פי דיווח. העסקה מגיעה על רקע הסכם הנורמליזציה שנחתם בין ישראל לבין איחוד האמירויות, בתיווך ארצות הברית. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לפרסום במהלך מסיבת עיתונאים, ואמר: "אנחנו גם יודעים שכולנו עומדים מול אויב משותף". לפני כמה ימים הנשיא דונלד טראמפ אישר כי חלה התקדמות בעסקת מכירת הנשק המתקדם לאמירויות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אחרי חודש של דיון רצוף של משלחת משרד הביטחון בוושינגטון, קיבלנו יותר מביטחון בהתחייבות האמריקנית לשמור על הייתרון האיכותי הצבאי של ישראל", אמר נתניהו בתגובה לדיווח האחרון. "אנחנו גם יודעים שכולנו עומדים מול אויב משותף. עם זאת היה חשוב שמערכת הביטחון קיבלה את ההתחייבות האמריקנית הברורה לשמירת יתרוננו האיכותי באזור".

כבר לפני כחודש הגיעו דיווחים על כך שממשל טראמפ פועל לחתום על עסקת מכירת מטוסי F-35 חמקנים לאיחוד האמירויות. על פי אותו פרסום, הכוונה של הצדדים להגיע להסכמות בנושא הזה במהירות, עד 2 בדצמבר. עוד דווח כי בצמרת הממשל בוחנים כיצד לבצע את העסקה ולמכור את המטוסים מבלי לפגוע בעליונות האווירית של ישראל באזור. 

נתניהו בישיבת ממשלה (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
"קיבלנו ביטחון מארה"ב. ראש הממשלה בנימין נתניהו, ארכיון | צילום: פיטוסי , פלאש/90

עם פרסום הידיעות הראשונות על חלקה של עסקת הנשק בהסכם הנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות, בלשכת ראש הממשלה פרסמו הכחשה גורפת לפרטים, ונתניהו עצמו אף הגדיר זאת "פייק ניוז מוחלט". 

ביום שישי האחרון, ישראל הודיעה כי תסכים לעסקת מכירת הנשק המתקדם לאיחוד האמירויות - זאת חרף ההכחשות שהגיעו באשר לקיומה של עסקה כזו, ועל האישור מטעם ישראל להוציא אותה אל הפועל.

הודעה שיצאה מלשכת נתניהו: "ראש הממשלה ושר הביטחון הסכימו שלאור העובדה שארצות הברית משדרגת את יכולותיה הצבאיות של ישראל ומשמרת את יתרונה האיכותי - ישראל לא תתנגד למכירת המערכות הללו לאיחוד האמירויות".

טראמפ על הקורונה: "זו לא אשמתי, זו אשמת סין" (צילום: רויטרס_)
לפני כמה ימים אמר כי חלה התקדמות בעסקת מכירת הנשק המתקדם. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | צילום: רויטרס_

לאחר הפרסום, שר הביטחון בני גנץ תקף בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו וטען שהעסקה הוסתרה ממערכת הביטחון. נתניהו מצדו טען כי ההבנות הושגו רק יום קודם לכן, ושהדיון עליהם החל רק לפני חודש, עם ביקורו של גנץ בוושינגטון באותה העת. 

בלשכת ראש הממשלה הסבירו את הפער בין הכחשותיו של נתניהו לבין פרטי ההסכם, בכך שהבנות החדשות לא היו חלק מהסכם השלום המקורי בתחילה.