אחרי שנתיים של תכנון ועבודה, ביום ראשון הקרוב תושק אטרקציה חדשה בכנרת: קרטינג על המים. הפתיחה מגיעה די באיחור לעומת התוכנית המקורית, בשל ההגבלות של משרד הבריאות. במקביל לפתיחת העסק החדש, אתרי תיירות ופארקים רבים נסגרים עקב ההגבלות החדשות וקיים חשש אצל הרבה מבעלי העסקים לגבי העתיד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

עמי אוחיון, הבעלים של "אקווה רייס - קארטינג על המים" סיפר שאטרקציה כמו זו לא קיימת בשום מקום בעולם: "אנחנו פיתחנו את זה. אנחנו מאמינים שזו אטרקציה מאוד מאוד ייחודית, וכל מי שהתנסה בה חווה חוויה בלתי רגילה".

לנהוג על המים (צילום: אלעד נחמני)
מסלול המרוצים החדש | צילום: אלעד נחמני

הפתיחה מגיעה באיחור של חודשיים וחצי מהמועד שתוכננה נוכח הגבלות משרד הבריאות, שמעלות את החשש שבתקופה כזאת יהיה קשה מאוד להחזיר את ההשקעה. "אז הפסקנו לחשב את זה בימים. עכשיו אנחנו מחשבים יותר את הימים שכן נצליח להפעיל את המיזם, ומנסים להסתכל על הצד החיובי", אמר אוחיון והוסיף: "אולי השנה לא נרוויח מה שציפינו".

בכל רגע נתון יכולות להיות במים 15 סירות בלבד, בדיוק התקן של התו הסגול. מהירות הסירות יכולה להגיע ל-25 קמ"ש, ואוחיון מקווה שגם המבקרים יגיעו במהירות: "מדובר במקום פתוח, בחופים לא נדבקים לפי הנתונים הרשמיים שיש, ולכן אין פה סכנה, וגם אנחנו נכבד את כל התו הסגול".

"364 יום למעט יום כיפור, וזהו, ונאלצנו לסגור את הכול במכה אחת"

בינתיים, חלק מאתרי התיירות רק נסגרים. בחמת גדר החליטו השבוע שלא לפתוח הקיץ בכלל את אתר המרחצאות, חדרי האירוח והקמפינג בשל ההגבלות החדשות. מנכ"ל חמת גדר שרון ניניו שיתף: "כשאי אפשר להפעיל בריכות ציבוריות אז אין לנו פה זכות קיום. ללא זה אנחנו לא חושבים שכדאי לפתוח את האתר. גם המלון וגם הקמפינג, ללא מים ועם ההגבלות של התו הסגול, לא כלכלי להפעיל אותם".

חמת גדר (צילום: חמת גדר)
"לא כלכלי להפעיל". חמת גדר | צילום: חמת גדר

"364 יום למעט יום כיפור, וזהו, ונאלצנו לסגור את הכול במכה אחת", תיאר ניניו את השפעת ההגבלות החדשות על חמת גדר.

המגבלות החריפות הביאו לעצירת הפעילות של מרבית הפארקים בישראל. הלונה גל בכנרת סגר שערים כמו ימית 2000, לונה פארק תל אביב ואחרים. אלו שכן פתוחים לא יודעים כמה זמן יחזיקו.