מאבק הצבא בנגיף מעלה הילוך: צה"ל הכניס אתמול (שלישי) לפעולה במעבדת הבדיקות שלו רובוט חדש המאפשר להגדיל במידה ניכרת את מספר בדיקות הקורונה המתבצעות מדי יום - ולקצר את זמן מתן התשובות לכ-30 שעות בלבד בממוצע. נוסף על כך, בצה"ל גיבשו תפקיד חדש שיתכלל את נושא הבדיקות: ראש ענף קורונה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפני כמה חודשים הקים חיל הרפואה את המעבדה צה"לית לזיהוי נגיף הקורונה, על בסיס המעבדה הגנומית לזיהוי חללים של הרבנות הצבאית. במעבדה זו - הפועלת במידת הצורך 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע - מבוצעים מחקרים פורצי דרך שמטרתם קידום ופיתוח טכנולוגיות לזיהוי מהיר של הנגיף,  וזאת כדי לתת מענה מהיר ולאפשר קטיעה מוקדמת של שרשראות ההדבקה בצה"ל.

המעבדה של צה"ל
המעבדה לזיהוי קורונה של צה"ל

בצה"ל הדגישו כי המעבדה לזיהוי נגיף הקורונה מאפשרת שמירה על הרציפות התפקודית והכשירות המבצעית של צה"ל ושאר כוחות הביטחון. "עוצמתה של המעבדה הצה"לית לא מתבטאות רק במיכון המשוכלל אלא בראש ובראשונה בהון האנושי", הוסיף על כך מפקד מעבדת הקורונה הצה"לית, סא"ל ד"ר נועם פרוטר. "הצוות המופלא אשר עובד לילות כימים ודואג לבריאותם של חיילי צה"ל הוא מכפיל הכוח המשמעותי ביותר ביכולות המעבדה".

המעבדה של צה"ל
בזכות הרובוט החדש - יותר בדיקות ותשובות מהירות
המעבדה של צה"ל
"מכפיל הכוח המשמעותי ביותר - ההון האנושי"

תפקיד חדש בצה"ל: רע"ן קורונה

ראש ענף הקורונה החדש שמונה בשבוע שעבר הוא רס"ן עדי בוחבוט, שעם המינוי הועלה לדרגת סא"ל. הענף שעליו יפקד יהיה אמון על תכלול המענה השלם למשרתים בכל הנוגע למעגל הבדיקות והמעבדת קורונה בצה"ל. כמו כן, הענף מתכלל את אפשרויות הדיגום בצה"ל, שכוללות דיגום במתחמי "היבדק וסע" הנפתחים על פי צורך, במרפאות נייחות הפזורות ברחבי הארץ ודיגום עד הבית.

את דרגות הסא"ל העניקו לבוחבוט ראש אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה, אלוף איציק תורג'מן, ואשתו, שגם היא קצינת ארגון רפואה. "אנחנו נמצאים במערכה נגד מגפת הקורונה בצה"ל", אמר רע"ן הקורונה הנכנס. "אנשי חיל הרפואה ואני נעשה כל שיידרש על מנת למגר את המגפה ולשמור על כשירותו של צה"ל".