N12
פרסומת

קורונה בשני צדי הגדר: הפועלים הפלסטינים נרדפים על ידי כוחות הביטחון של הרשות

הפועלים הפלסטינים שחוצים מדי יום את גדר ההפרדה במטרה להביא קצת כסף הביתה הפכו בשבועות האחרונים למוקצים. כוחות הביטחון הפלסטינים מחפשים אחריהם וכשהם נתפסים, הם זוכים לקנסות כבדים והחרמת אישורי העבודה. הסיבה? החשש מהתפשטות הקורונה בשטחי הרשות הפלסטינית. כתבנו פגש אותם

אוהד חמו
פורסם:
הקישור הועתק

עשרות אלפי פועלים פלסטינים עובדים בישראל בזמן השגרה. היום, כשהקורונה מתפשטת בכל מקום בעולם – גם בישראל וברשות הפלסטינית – עולה החשש שאותם פועלים יעבירו את הנגיף בין שני צדי הגדר. למרות זאת, זרם הפועלים הבלתי חוקיים נמשך גם היום, ועכשיו הם נרדפים לא רק על ידי ישראל אלא גם על ידי הרשות הפלסטינית.

על פי נתוני הרשות, 78% מתוך כ-400 נדבקים בקורונה בשטחים, מקורם בפועלים ששבו מעבודה בישראל. לכן ההנחיות שם ברורות: מי שעובד בישראל, נאלץ לשהות שבועיים בבידוד. לשם כך מפטרלים שוטרים פלסטינים סמוך לפרצות בגדר, מחרימים את אישורי העבודה ונותנים קנסות גבוהים.

"הפועלים הפכו להיות מוקצים לגמרי. שמו עליי תווית", אומר פלסטיני שחושש להזדהות. "עוצרים אותך וגם נותנים לך קנס של 5,000 שקלים. יש מישהו שרוצה לסכן את עצמו?".

הפועלים הפלסטינים במנוסה
הפועלים הפלסטינים במנוסה | צילום: n12

כעת הם נאלצים להתחמק לא רק מצה"ל אלא גם מכוחות הביטחון של הרשות הפלסטינית שמנסים לאתר אותם. "אנחנו פועלים כדי למנוע הברחת פועלים לישראל", אומר איש המנגנון המסכל. "זאת כדי לשמור על שלום אחינו מהתפשטות הקורונה".

בפרצה שבגדר במערכת עוברים המוני פלסטינים לעבוד בישראל. בתנאים האלה אין שום אפשרות לפקח על הנעשה ולדעת מה קורה עם הקורונה בגדה, וגם לא בישראל.