מפקד חיל האוויר, האלוף עמיקם נורקין, השתתף בשיחת זום עם אנשי איגוד הטייסים הישראלי והתייחס לפעילות החיל בתקופת הקורונה ולאתגרים החדשים שהיא הביאה עימה. מדבריו עולה כי היקף המבצעים שביצע חיל האוויר דווקא התרחב בחודשים האחרונים, וכי במצב הנוכחי הדרישה היא לבצע יותר משימות על כתפיים קצת יותר צרות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי פרסומים זרים, בחודשים האחרונים נורו לעבר מטוסי חיל האוויר התוקפים בסוריה כאלף טילי נ"מ. הטייסים מצאו עצמם משמידים עשרות סוללות נ"מ סוריות. למעשה זו מערכה רחבה שמתנהלת בדרך כלל במחשכים, יום-יוםואם בתקופת הקורונה דעכה במעט פעילות הטרור נגד ישראל, עכשיו המצב משתנה שוב.

"בתקופת הקורונה חיל האוויר פעל מבצעית בהיקפים שהם יותר רחבים מבתקופה שקדמה לקורונה", אמר נורקין לאנשי האיגוד. "בחודשיים האחרונים היקף הפעילות המבצעת שעשינו בכלל הגזרות הוא רחב יותר מהחודשיים שהיו לפני כן". נורקין אף פירט את מטרת הפעילות: "לא לאפשר יכולות אירניות בזירה הצפונית ולא לאפשר יכולות אסטרטגיות בלבנון".

טייסת חוד החנית (צילום: שי לוי)
גם בתקופה הקורונה - עלייה בהיקף המבצעים | צילום: שי לוי

על הדעיכה בהיקף הפעולות נגד ישראל אמר מפקד חיל האוויר: "אנחנו תיארנו לעצמנו שזה ישפיע גם על האויבים שלנו, ומה שאני רוצה לומר לכם זה שלמרות הקורונה הפעילות של המערכות היריבות שפועלות מולנו. בחלק מהמקרים היא מעט ירדה בהיקף שלה, אבל בשבועות האחרונים זה חזר לאותם היקפים".

בהמשך דבריו הדגיש נורקין כמה חשוב למנוע התפרצות קורונה בין שורות החיל: "זה לא שעכשיו אני הייתי מוטרד מזה שיהיו לי מאות מתים, אלא מזה שיהיו לי היקפים נרחבים של בידוד. כי אם יש נגיף בתוך הבור של חיל האוויר, ביחידת בקרה או בקובייה של טייסת - אז יחידות שלמות נכנסות לבידוד ויוצאות מפעולה. מבחינתי זה מאוד מטריד כי בראייה ארוכת טווח זה יכול לפגוש את חיל האוויר ברמת מיומנות ומקצוענות נמוכה יותר".

אתגר נוסף הוא הצורך להמשיך ולהוציא פעילות מבצעית מסביב לשעון, גם כשחלק מאנשי המילואים תחת מועקה כלכלית קשה. "הוספנו עוד עמודה ללוח הכשירויות - מה מצב המשרת בבית", סיפר. "פוטר, לא פוטר, חל"ת, בת זוג, בן זוג פוטר, מצוקה כזאת או אחרת, כי איפה הראש של הבן אדם כשהוא בא לטוס - זה משפיע על הכשירות המבצעית".