הסוכנות הבין לאומית לאנרגיה אטומית: אירן מפרה את הסכם הגרעין
המידע על ההפרות הועבר לכל המדינות החתומות בהסכם הגרעין • לפי הדיווח, אירן המשיכה להגדיל את מלאי האורניום המועשר וכן את האורניום "הטהור" – מעבר למותר לה • מלאי האורניום המועשר שיש כעת בידי אירן: 1.73 טון

לא עומדת בהסכם: הסוכנות הבין לאומית לאנרגיה אטומית הודיעה היום (שישי) כי אירן ממשיכה להגדיל את מלאי האורניום המועשר שלה וממשיכה להפר את הסכם הגרעין שחתמה מול מעצמות העולם. הסוכנות דיווחה על כך במסמך סודי שהופץ למדינות החברות בהסכם הגרעין, כך דווח בסוכנות הידיעות AP.
לפי הממצא, נכון ל-20 במאי, מלאי האורניום המועשר באירן נמצא בעלייה ועומד כעת על 1.73 טון, לעומת 1.1 טון ב-19 בפברואר השנה. בנוסף, הסוכנות הבין לאומית לאנרגיה אטומית דיווחה שאירן המשיכה גם להגדיל את מלאי האורניום "הטהור" שלה עד 4.5%, גבוה מ -3.67% המותרים לה במסגרת הסכם הגרעין.
לפי הסכם הגרעין שאירן חתמה ב-2015 עם ארה"ב, גרמניה, צרפת, בריטניה, סין ורוסיה, מותר לה להחזיר רק 202.8 ק"ג של אורניום מועשר. ההסכם הבטיח לאירן תמריצים כלכליים , בתמורה לכך שהיא תגביל את תוכנית הגרעין שלה.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע ב-2018 כי ארה"ב פורשת מההסכם באופן חד צדדי, ואמר כי יש צורך לחדש את המשא ומתן ולהביא להסכם חדש. אירן מצידה החלה להפר אט אט את המגבלות שהוטלו עליה, תוך שהיא מנסה ללחוץ על שאר המדינות החתומות בהסכם להגדיל את התמריצים ולבטל את הסנקציות הכלכליות שהוטלו עליה מצד ארה"ב.
