מערך המזון בצה"ל מצא את עצמו השנה בפני אתגר לא שגרתי: על כמות גדולה של חיילים נאסר לצאת לבתים לחג הפסח – ואת כולם צריך היה להאכיל. לצורך כך הוקמו ארבעה צוותים שכל תפקידם הוא מעבר בין הבסיסים השונים, לערוך ביקורות ולתת מענה לצרכים השונים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מפקד מערך המזון, אל"מ משה חזן, מספר שהמטבחים הצה"ליים תוגברו ב-80 שפים במילואים. בשטח הופעלה גם "ניידת חניכה קולינרית" – מומחי מטבח במילואים שמגיעים מדי יום למוצבים ולמחנות כדי לחנוך את צוותי המטבח ולסייע להם.

טבח עד השטח (צילום: דובר צה"ל)
טבח עד השטח | צילום: דובר צה"ל
פינוקים בשטח (צילום: דובר צה"ל)
פינוקים בשטח | צילום: דובר צה"ל

בצה"ל פתחו גם מוקדי פניות לחיילים ולבני משפחותיהם. ניתן ליצור קשר עם המוקדים בטלפון או באתר צה"ל. בבסיסים השונים ניתן להזמין ארוחות מיוחדות לפי תפריט שהוצע מראש. עד כה התקבלו יותר מ-65 פניות. בצבא מספרים שהן נענו בחיוב בתוך 3 שעות – באזורים מרוחקים יותר כשנדרשה התארגנות נרחבת יותר הבקשות מולאו בתוך 48 שעות.

חיילים צמחוניים, טבעוניים או כאלו הסובלים מצליאק מקבלים מענה גם כן בדמות מנות המותאמות לצרכיהם. השנה נוספו בבסיסים גם מצות ללא גלוטן. רנ"ג אדיר לוגסי, מפקד תחום ההכשרה הקולינרית של צה״ל, סיפר: "החיילים לא מפסיקים להודות לנו. התגובה הכי כיפית שקיבלנו היא מחייל שסיפר שזה נותן לו כוח להישאר בבסיס לעוד 30 יום. זה התפקיד שלנו ואנחנו עושים אותו באהבה כי החיילים הם הילדים שלנו".