הקשר בין הפתקים בקלפיות - לשיגורים מהרצועה: הסבב שהסתיים אתמול (שני) היה קצר. במהלכו נורו "רק" 100 רקטות לעבר יישובי הדרום, אבל כשמסכמים את השנה האחרונה, שנה של מערכות בחירות, מונים במערכת הביטחון יותר מ-1500 רקטות ששוגרו מעזה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

סבבי לחימה שמתלקחים ודועכים בזה אחר זה בקצב מהיר: בחודש מרץ 2019, שבועיים למועד הבחירות הראשון, 90 רקטות נורו לישראל, אז נשמעו אזעקות גם בתל אביב. חודשיים מאוחר יותר, בחודש מאי, המערכת הפוליטית נכנסה לפלונטר - ניסיונות להרכיב ממשלה. אז התקיים סבב הלחימה המשמעותי ביותר, שגבה את חייהם של 4 ישראלים. 690 רקטות שנורו לישראל.

רה"מ נתניהו והרמטכ"ל כוכבי בהצהרה בעקבות הירי (צילום: תומר נויברג, TPS)
רה"מ נתניהו והרמטכ"ל כוכבי בהצהרה בעקבות הירי | צילום: תומר נויברג, TPS
שבועיים לבחירות: הליכוד וכחול לבן במאבק על קולות ה (עיבוד: פלאש/90 )
שבועיים לבחירות: הליכוד וכחול לבן במאבק על קולות המצביעים‎ | עיבוד: פלאש/90

בספטמבר 2019 מדינת ישראל נמצאת רק שבוע לבחירות מועד ב'. אז 15 רקטות נורו מעזה, ביניהן אחת לאשדוד שמספקת את התמונה האייקונית : ראש הממשלה נתניהו הורד מהבמה בכנס פוליטי, והובל למרחב מוגן.

עברו חודשיים, ספטמבר 2019. אז הגיע תורו של בני גנץ לנסות להרכיב את הממשלה. במקביל ישראל מחסלת את בכיר הג'יהאד האיסלאמי אבו אל עטא, שמנסה לסכל את ניסיונות ההסדרה, 560 רקטות נורו לעבר ערי הדרום.

שיגורים מעזה ויירוטי כיפת ברזל (צילום: רויטרס_)
שיגורים מעזה ויירוטי כיפת ברזל | צילום: רויטרס_

אתמול, פברואר 2020, שבוע לבחירות: הסתיים הסבב האחרון (בינתיים), עם מאה רקטות שנורו, ותקיפות של ישראל - בעזה וגם בדמשק. בסופו של דבר ישראל תקועה בין בחירות לבין עזה. היא נזהרת מללכת עד הסוף, וללא אסטרטגיה ברורה מול הרצועה - סבב נוסף כבר בהחלט ייתכן מעבר לפינה.