שלבי האיתור, המעקב – והשמדת הרחפנים העוינים לעיני המצלמות: חברת רפאל סיימה סדרת ניסויים מוצלחת במערכת לייזר ליירוט רחפנים. היום (רביעי) פורסם התיעוד מהניסוי של מערכת ה"Drone-Dome-L": המערכת הצליחה ליירט מטרות מרובות - כגון להקת רחפנים - וגם מטרות מתמרנות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שלבי היירוט של המערכת: איתור יעד, מעקב באור יום (וגם בתנאי לילה), ולבסוף יירוט על ידי קרן לייזר חזקה. בסרטון שפרסמה חברת רפאל נראה כיצד המערכת מזהה רחפן אויב ("עוין) ועוקבת אחריו – עד לפגיעה הישירה.

בחלק מהניסוי פגעה המערכת בשלושה רחפנים בו זמנית. סדרת הניסויים נערכה לאחרונה בדרום הארץ. המערכת נמכרה כבר למספר לקוחות ברחבי העולם, ביניהם הצבא הבריטי. 

מערכת לייזר של רפאל שמיירטת רחפנים (צילום: רפאל מערכות לחימה)
כך פגעה המערכת בשלוש מטרות במקביל | צילום: רפאל מערכות לחימה

ה-Drone Dome היא חלק ממערכות ההגנה האווירית המתקדמות של רפאל, הכוללות את כיפת ברזל, "שרביט-קסמים", מערכת ה"ספיידר" ועוד. יחד, המערכות מהוות מעטפת פתרונות הגנתיים כחלק מתפיסת ההגנה הרב-שכבתית של ישראל.

בחברה ציינו: "מערכת ה-Drone Dome  נועדה להתמודד עם איום רחפנים ומל"טים הן בהגנה על  כוחות ומתקנים צבאיים, והן בהגנה על יעדים אזרחיים, כמו שדות תעופה, מתקנים ציבוריים ותשתיות אסטרטגיות שהולכים והופכים לפגיעים עם האיום הגובר של שימוש עוין ברחפנים ומל"טים".

מערכת לייזר של רפאל שמיירטת רחפנים (צילום: רפאל מערכות לחימה)
המערכת כבר נמכרה לצבא הבריטי | צילום: רפאל מערכות לחימה

המערכת מיועדת לספק הגנה יעילה, מהירה וניידת של מרחב אווירי מפני מל"טים עוינים – כך ציינו המפתחים. ה-Drone Dome עושה זאת תוך שילוב של תת מערכות לזיהוי ובקרה, ובכך נותנת הגנה של 360 מעלות בשטח שבו היא מוצבת.

עוד הדגישו ברפאל: "המערכת היא מודולרית, ניידת ונבנית בהתאמה אישית לצרכים והדרישות הספציפיים של המשתמש, תוך שמירה על בטיחות ברמה גבוהה לצמצום הנזק לסביבה".