N12
פרסומת

לחץ על דוושת הגז ופצע 12 חיילי גולני: כתב אישום נגד המחבל מפיגוע הדריסה בי-ם

כתב אישום הוגש נגד המחבל מירושלים שדרס 12 לוחמי גולני במתחם התחנה בירושלים שעות לפני השבעתם בכותל. מיוחסות לו עבירות של מעשה טרור וניסיון רצח. "כשהבחין בחיילים הוא לחץ על דוושת הגז, האיץ את נסיעתו ופגע בעוצמה בחיילים", נכתב בכתב האישום

ענבר טויזר
פורסם:
חיילי גולני שנפצעו בפיגוע בטקס ההשבעה
החיילים שנדרסו בטקס ההשבעה לפני חודש | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

כחודש לאחר פיגוע הדריסה בירושלים שבו נפגעו 12 לוחמי גולני - הפרקליטות הגישה היום (רביעי) כתב אישום נגד סנד טורמאן בן ה-25 מירושלים בגין נסיון רצח. בכתב האישום הוסבר כי הוא החליט לבצע פיגוע טרור רצחני נגד יהודים "ממניע לאומני אידאולוגי, על רקע אירועים ועימותים הנוגעים לערביי ישראל".‎

על פי עובדות כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד שחר מלול, הנאשם החליט לבצע פיגוע טרור רצחני נגד יהודים ממניע לאומני אידאולוגי, על רקע אירועים ועימותים הנוגעים לערביי ישראל. ב-5 עד ה-6 בפברואר ביקרו חיילים מחטיבת גולני בירושלים כחלק מטקס ההשבעה של חטיבתם שנערך בכותל המערבי בירושלים. לפני הטקס, נערך לחיילים סיור לימודי המכונה "בעקבות לוחמים".

בזמן ש-38 חיילי גולני צעדו במסלול הסיור הלימודי, נסע הנאשם ברכבו והבחין בהם, הדבר עורר את זעמו ובשלב מסוים, במהלך נסיעתו, הוא החל להשמיע פסוקים מהקוראן, ובניהם את סורה "אלאנפאל" העוסקת בדיני מלחמה וחלוקת השלל. לאחר מכן הוא הבחין בחיילים צועדים בטור על המדרכה לכיוון מתחם התחנה. הוא האט את מהירות נסיעתו, נסע לצד החיילים ושקל לבצע פיגוע דריסה, אולם לאחר שהבחין כי החיילים עומדים מאחורי עמודי ברזל הבין שלא יצליח להוציא את תכניתו אל הפועל, ולפיכך המשיך בנסיעתו לכיוון גן הפעמון, על-מנת לאתר מטרות נוספות לביצוע הפיגוע שתכנן.

"עלה עם רכבו על המדרכה ודרס בעוצמה"

כשהטירונים הגיעו למתחם התחנה והמתינו על המדרכה חזר הנאשם עם רכבו למקום, הבחין בחיילים וגמלה בליבו ההחלטה לבצע פיגוע דריסה במטרה להביא למותם של חיילים רבים ככל שיצליח. כדי להוציא את התכנית לפועל, לחץ הנאשם על דוושת הגז, האיץ את מהירות נסיעתו וכיוון את רכבו לעבר החיילים. הנאשם עלה עם רכבו על המדרכה ודרס בעוצמה רבה את החיילים.

עוד עולה מכתב האישום כי הנאשם המשיך בנסיעתו לעבר החיילים פגע בחלקם והפילם לקרקע תוך שהוא גורר שני חיילים. הוא המשיך להגביר את מהירות נסיעתו ועלה עם רכבו על חיילים שהיו שרועים על הקרקע. 12 חיילים נפגעו בתום הפיגוע ופציעתם בדרגות שונות. הנאשם נמלט מהזירה והמשיך בנסיעה מהירה לכיוון מחסום המנהרות. במהלך הנסיעה ליד צומת דרך חברון התנופה השליח הנאשם את המכשיר הסלולרי שהיה ברשותו.

כשהגיע למחסום המנהרות, חייל סימן לו לעצור באמצעות פנס, אולם הוא המשיך בנסיעתו המהירה לכיוון בית ג'אלה שם נטש את הרכב והמשיך בבריחה רגלית לבית משפחתו בכפר נובא שבחברון. הוא אותר ונלכד וכעת הוא מואשם בריבוי עבירות של מעשה טרור וניסיון רצח. הפרקליטות מבקשת להשאירו במעצר עד תום ההליכים.