הנזק למטוסים בשל ההצפות: יוקם שצוות שיתחקר את האירוע
מפקד חיל האוויר הורה להקים צוות תחקיר שיבדוק מדוע לא פונו מטוסי הקרב מבסיס חצור בדרום, שהוצף בסערה האחרונה וכתוצאה נגרם נזק של מאות מיליונים. "מדובר באירוע שאינו עומד בקנה אחד עם המצופה מהחיל", אמר. בימים הקרובים ישובו המטוסים לשמישות מלאה


מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, הורה להקים צוות תחקיר לבדיקת האירוע בו נגרם נזק למטוסי החיל בעקבות הצפות בבסיס חצור. בתחקיר הראשוני, שנערך היום בנוכחות פורום הפיקוד הבכיר של החיל, הודיע נורקין כי "מדובר באירוע שאינו עומד בקנה אחד עם המצופה מהחיל".
לדברי נורקין, "טעינו בכך שלא פינינו את המטוסים מהדת"קים (דירים תת-קרקעיים בהם מאוחסנים המטוסים) שבסכנת הצפה בבסיס חצור". עם זאת, הביע הערכה למפקדים, הטכנאים ואנשי מערך הבינוי על האופן בו תפעלו את האירוע, "על נחישותם והפעולות שביצעו לאורך שלושה ימים על מנת להחזיר את הבסיס לטיסות".
אתמול חזר הבסיס לפעילות מבצעית ואימונים, ובימים הקרובים גם המטוסים שניזוקו בהצפות ישובו לשמישות מלאה. בחיל האוויר מדגישים כי הכוננות המבצעית נשמרה בכל שאר בסיסי החיל.
