ה"בלו פלאג", תרגיל בינלאומי רחב היקף של חילות אוויר מכל העולם התקיים השנה בישראל, בהשתתפות מטוסי אדיר ישראלים ומטוסי F-35 איטלקיים. מדובר בתרגיל המתקדם ביותר שאירח חיל האוויר הישראלי עד כה, תרגיל דור 5,  ומטרתו לדמות תרחישי לחימה קיצוניים וטיסה בקואליציה באופן המציאותי ביותר. במסגרת התרגיל המטוסים התחלקו לצוותים וחלקם דימו כוח תוקף, בעוד הצוותים האחרים היוו כוח מגן וידידותי. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ארה"ב, איטליה, גרמניה ויוון הגיעו לבסיס עובדה עם 32 מטוסים בסך הכל, ובתרגיל השתתפו לא פחות מ-725 אנשים מהצבאות הזרים. גם המשקיפים שהעריכו ושניקדו את התרגילים של הצוותים השונים הגיעו משבע מדינות שונות - יפן, הולנד, בריטניה, ספרד, צרפת, קרואטיה ומארה"ב. 

תרגיל "בלו פלאג" של חיל האוויר‎ (צילום: דובר צה"ל)
חיילי הצבאות הזרים הגיעו לתרגיל ה"בלו פלאג" | צילום: דובר צה"ל
תרגיל "בלו פלאג" של חיל האוויר‎ (צילום: דובר צה"ל)
תרגיל ה"בלו פלאג" | צילום: דובר צה"ל

את הכוח "התוקף" הובילה טייסת 115 שאחראית על אימון הטייסות בחיל האוויר הישראלי לצורת חשיבה תוקפנית ומיומנת בהצבת אתגרים אסטרטגים שדומים לאיומים האמיתיים בשטח. בגיחות השונות ישתתפו מטוסי קרב ומטוסי תובלה, שיעמדו מול אתגרי שיציבו כלי טיס בלתי מאוישים, סוללת פטריוט ומטוסי F-16 של טייסת 115. 

במסגרת התרגיל, הצוותים השונים קיבלו נקודות ציון והוקפצו לעבודה משותפת מול כוח אויב משותף. הצוותים השונים קיבלו ניקוד לפי ביצועיהם השונים, ובסופו של דבר "ניצח" הכוח שהצליח לשרוד עם הכי פחות פגיעות במטוסיו. השתתפות מטוס האדיר בתרגיל, שדימה כוח תוקפני, היוותה אתגר משמעותי למטוסים השונים שהשתתפו בו ונאלצו להתמודד עם האיומים המתקדמים שמטוס כזה מציב. בנוסף הצוותים תרגלו תקיפות מטרות בעומק שטח עוין ואימון הכולל טיסה במבנה אינטנסיבי ומאתגר. בכל שלב בתרגיל, רמת הקושי עלתה.

תרגיל "בלו פלאג" של חיל האוויר‎ (צילום: דובר צה"ל)
תרגיל ה"בלו פלאג" | צילום: דובר צה"ל
תרגיל "בלו פלאג" של חיל האוויר‎ (צילום: דובר צה"ל)
חיילי הצבאות הזרים שהגיעו לתרגיל ה"בלו פלאג" | צילום: דובר צה"ל

מטרת התרגיל היא לאתגר את כלל מטוסי הכוח המגן, לגרום להם לפעול יחד למרות הפער בין צורות התרגול והלחימה של המדינות השונות אשר לכל אחת טכניקת טיסה ייחודית משלה, ובסופו של דבר להביא לשיתוף פעולה אסטרטגי שיוביל ללמידה ולהתמקצעות של כלל הצדדים המשתתפים בתרגיל.