בעקבות המשבר הפוליטי: משרד הביטחון עצר את התשלומים לספקים שלו ברחבי הארץ
המשרד הפסיק לשלם לאלפי חברות שסיפקו לו בחודשים האחרונים מוצרים ושירותים בסכומים של מאות מיליוני שקלים. הספקים חוששים שייפגעו כלכלית בעקבות הצעד הפתאומי ושוקלים את צעדיהם. במשרד הביטחון טוענים: "איננו יכולים להעביר את התשלומים ללא אישור הוועדות הנדרשות בכנסת"


בעקבות המשבר הפוליטי והשיתוק הממשלתי, החליט היום (רביעי) משרד הביטחון לעצור בצעד חריג את כל התשלומים לספקים שלו ברחבי הארץ. מדובר בחברות שסיפקו למשרד בחודשים האחרונים מוצרים ושירותים בסכומים של מאות מיליוני שקלים. הספקים מתלוננים על הצעד הדרקוני, שלדבריהם יכול לפגוע קשות בחברות שלהם, ושוקלים בשלב זה את צעדיהם. ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "איננו יכולים להעביר את התשלומים ללא אישור הוועדות הנדרשות בכנסת"
תגובת משרד הביטחון: "משרד הביטחון ממתין להעברה תקציבית ממשרד האוצר על מנת לעמוד במחויבויותיו לספקים לשנת 2019. על פי חוק, העברה זו אינה יכולה להתבצע ללא אישור הועדות הנדרשות בכנסת. עד לכינוסן, המשרד אינו יכול על פי חוק התקציב להעביר את התשלומים לספקיו".
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "על שולחן ועדת הכספים מונחות פניות תקציביות בהיקף של מיליארדי שקלים, עבור פעולות שונות וחיוניות של הממשלה. דיון הוועדה שנקבע במטרה לדון בפניות בוטל, וכרגע לא פורסם בלוז הוועדה מתי, אם בכלל, היא צפויה להתכנס ולדון בהן".