בעקבות נטישת ארה"ב: בצה"ל עמלים על שינוי התוכנית הרב-שנתית
המהלך המפתיע של נשיא ארה"ב טראמפ להסיג את הכוחות האמריקניים מצפון סוריה נתפש כמהלך חמור מאוד בעיניים ישראליות, עד כדי כך שבצה"ל עמלים על שינוי התוכנית הרב-שנתית. הישארות ישראל לבדה בזירה מול רוסיה ואירן מחייבת שינויים


הנטישה המפתיעה של טראמפ את סוריה מובילה לשינויים בתוכניות של צה"ל: בצבא מביאים בחשבון את המהלך המפתיע של נשיא ארה"ב להסיג את הכוחות האמריקניים מצפון סוריה – ועורכים בהתאם לכך שינויים בתוכנית הרב-שנתית של צה"ל.
המהלך של טראמפ נחשב חמור מאוד בעיניים ישראליות, עד כדי כך שהרמטכ"ל, אביב כוכבי, שמוביל את הכנת התוכנית הרב-שנתית, עורך בה שינויים בהתאם למציאות החדשה – שבה ישראל נותרת לבדה מול רוסיה ומול אירן בגזרה.

ומה מלמדת למעשה הנטישה האמריקנית את האזור? שלישראל אסור לסמוך על אף אחד, גם לא על ה"הצגות" של קבלות הפנים המכובדות לנתניהו בבית הלבן. בסוף מדובר באינטרסים – ואם הכל אינטרסים, נראה שלנשיא טראמפ אין בעיה "לדפדף" את ישראל ולדחוק אותה הצידה.