עימות בין משרד הביטחון למשרד האוצר: במשרד הביטחון טוענים שהם מתקשים להשאיר עובדים ותיקים ולגייס עובדים חדשים. לטענתם מי שמערים את הקשיים על תוספות השכר והתנאים שהיו דורשים הוא משרד האוצר. כך הם מוצאים את עצמם מעסיקים עובדים חיצוניים שעלותם כפולה מזו של עובד רגיל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במשרד הביטחון טוענים שבניית דור ההמשך באגפים של המשרד, חלקם בתפקידים קריטיים, פשוט נפגעת. עד כדי כך שלטענתם, במכרז האחרון של משרד הביטחון של המשלחת הביטחונית העתידית ביעד היוקרתי - ניו יורק,  אף אחד לא התמודד.

עובדים חיצוניים במשרד הביטחון
עובדים חיצוניים במשרד הביטחון

במשרד הביטחון מדגישים גם את נושא דמי הייצוג שנפגע. לטענתם הפגיעה בנושא זה מקבילה לפגיעה בשכר השליחים ומהווה קיצוץ בשכר בשווי של בין 20 ל-40 אחוזים.

במקביל, כ-3,600 יועצים חיצוניים מועסקים במשרד הביטחון, פי 1.5 ממספר העובדים הרגילים. עלות העובדים החיצוניים, ששכרם לעתים הוא כפול מאלו של העובדים הרגילים היא יותר ממיליארד שקלים בשנה. יו"ר ועד עובדי משרד הביטחון ששון פרץ מספר שעובדים עוזבים את משרד הביטחון, עוברים תקופת צינון ומיד אח"כ חוזרים לעבוד במשרד כיועצים חיצוניים בשכר כפול.

במשרד האוצר אומרים שמשרד הביטחון אינו מופלה לרעה, וכי העובדים מקבלים שכר הגון - יותר אפילו ממשרדים אחרים, לפעמים אפילו ב-50%. בנוגע לטענה על דמי הייצוג טענו במשרד האוצר שיש תיקון שחייבים לעשות בשם המנהל התקין ולא יכול להיות שעובדי משרד הביטחון מקבלים החזר בלי להראות קבלות.