N12
פרסומת

יום הזעם הפלסטיני: צה"ל מתגבר כוחות ומוכן להדרדרות

הרשות הפלסטינית היא שמנהיגה את המחאה הצפויה מחר ובצה"ל עוקבים אחר האמירות שיוצאות משם. על פי ההערכות ההפגנות יתרכזו בתוך הערים, אך בצה"ל מתגברים כוחות ומתכוננים להדרדרות של המחאה ולזליגה לעבר גבולות הרשות

רוני דניאל
אוהד חמו
פורסם: | עודכן:
יום זעם בעזה
יום הזעם הפלסטיני עלול להדרדר לאלימות | צילום: חדשות 2
הקישור הועתק

צה"ל נערך בכוננות גבוהה לקראת יום הזעם שצפוי מחר (שלישי) בשטחי הגדה המערבית, במחאה על הצהרת ארה"ב שההתנחלויות אינן מפרות את החוק הבינלאומי. הרשות הפלסטינית שמובילה את המחאה קוראת לציבור לרכז את ההפגנות בתוך הערים הפלסטיניות, אך בצה"ל לוקחים בחשבון שהאירועים עלולים להדרדר. בתוך כך מזכ"ל הליגה הערבית דחה את ההצהרה האמריקנית.

המחאה המתוכננת מחר בשטחי הרשות היא ככל הנראה אותנטית ומגיעה בעקבות הקולות העולים מהרחוב ומהרשתות החברתיות. הציבור הפלסטיני זועם על ההנהגה, שמאפשרת לצעדים מדיניים כמו הצהרת ארה"ב וההצהרה של סיפוח הבקעה, לעבור ללא תגובה.

בצה"ל עוקבים אחר ההודעות וההכנות של ההנהגה הפלסטינית וכרגע ההוראה היא לנהוג באיפוק ככל שניתן. ההערכה הבסיסית היא שזה לא יהיה יום פרוע במיוחד. דווקא עזה שקטה יחסית ובשבועות האחרונים לא התקיימו צעדות שיבה. נראה שבחמאס "יושבים על הגדר", ולא מעמידים את עצמם במרכז התסכול הציבורי.

"יום זעם", ברצועת עזה (ארכיון)

במקביל להכנות ברשות, מזכ"ל הליגה הערבית אחמד אבול גהייט אמר היום: "המדינות הערביות דוחות באופן מוחלט את ההצעה האמריקנית להכיר בחוקיותן של ההנתחלויות הישראליות. ארה"ב לא יכולה לכפות את החזון שלה על הקהילה הבינלאומית".

פרסומת

יום הזעם מגיע בעוד הצבא נמצא בשלב הפקת הלקחים ממבצע "חגורה שחורה" בעזה. האלוף הרצי הלוי, מפקד פיקוד הדרום, התראיין הבוקר לגלי צה"ל והתייחס לראשונה למבצע ברצועה ולאפשרות שצה"ל יבצע חיסולים נוספים של ראשי הטרור.