נתוני מערכת הביטחון מעידים על המספר הרב של פשעי השנאה שבוצעו נגד פלסטינים ביהודה ושומרון בשנה החולפתמסיכום עונת המסיק לשנת 2019 שהגיע הבוקר (שני) לידי חדשות 12, עולה כי בין החודשים ספטמבר לדצמבר בוצעו 62 אירועי פשיעה לאומנית, ו-250 עצי זית הושחתו. באחת התקריות ניסה מתנחל לחטוף את הטלפון של איש ביטחון ישראלי ואיים עליו: "כול כלב ביג'י יומו".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מתוך אירועי הפשיעה הלאומנית נרשמו 18 אירועי אלימות במטעי זיתים, 5 מקרים של גניבת ציוד במטעי זיתים, ו-15 מקרים של מסיק מוקדם. בנוסף על כך בתקופה זו הושחתו 34 מבנים ו-130 רכבים.

עץ זית שנכרת
250 עצי זית הושחתו בעונת המסיק

בתקרית שאירעה לפני כשלושה חודשים, הגיעו ארבעה מתנחלים רעולי פנים אל מקום עבודתם של תושבים פלסטינים, דרומית ליישוב עמיחי, והחלו לזרוק אבנים על כליהם ההנדסיים. עם הגעת כוח מג"ב לנקודה התוקפים נמלטו מהמקום. איש לא נפגע אך נזק נגרם לאחד הכלים.

באירוע נוסף מחודש ספטמבר השאירו כמה פלסטינים את את רכבם באדמתם והחלו לטפל בעצים לקראת מסיק הזיתים. מתיישבים שהבחינו ברכב החלו ליידות לעברו אבנים ועימות אלים התפתח במקום. אחד הפלסטינים נפצע קל מפגיעה בראשו ופונה לקבלת טיפול לבית החולים ברמאללה.

כתובת נאצה
כתובת נאצה ביו"ש: "יהודים להתעורר, לגרש את הצורר"

בתקרית מחודש אוקטובר נצפו מספר מתיישבים כשהם מוסקים עצי זית בחלקה פלסטינית פרטית. כשנשאלו על מעשיהם, החלו לאיים בצעקות ואחד מהם אף ניסה לחטוף את הטלפון הנייד של אחד מאנשי הביטחון על מנת למחוק את התיעוד שצילם. "תשאר אם אתה גבר ותראה מה יקרה לך", איים עליו המתנחל. "אין בעיה, כול כלב ביג'ו יומו". 

בין התקריות שאירעו בנובמבר היו שני פשעי שנאה מרכזיים שבוצעו בחלקות מסיק של פלסטינים: הראשון כלל גניבת ציוד וגרימת נזק ל-40 עצים בכפר יאסוף. השני כלל כריתה ושבירה של כ-40 עצים בכפר א-סוואיה.

"ענף הזית - מקור פרנסה עיקרי של הפלסטינים ביו"ש"

במערכת הביטחון מדגישים כי מסיק הזיתים הוא שלב חשוב בפרנסתן של משפחות רבות ביהודה ושומרון. "ענף הזית נחשב לעמוד התווך של הכלכלה הפלסטינית, ומהווה מקור פרנסה של רוב הכפרים באזור יהודה ושומרון", הסבירו. "מדובר במעל ל-100 אלף משפחות, שבהן יותר מ-500 אלף נפשות".

עוד ציינו במערכת הביטחון: "כוחות צה"ל ומשמר הגבול מאבטחים את כלל האזורים הדורשים תיאום ונמצאים באזורים המועדים לחיכוך, לרבות קרקעות בתוך או בסמוך ליישובים ישראליים. פלישה בלתי חוקית לשטחים אלו מטופלת בהתאם לדין ולהוראות הביטחון".