ממר"ם נחשבת במשך שנים רבות לאחת היחידות היוקרתיות בצה"ל, וכעת אנו נחשפים ליחידה אותה מפעיל מרכז המחשבים ומערכות המידע (ממר"ם) ומכונה יחידת ה"ענן". היחידה המיוחדת פועלת כדי להגדיל את היכולת המבצעית של צה"ל ואף לסייע לו להקדים את האויב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מפקד היחידה המיוחדת של ממר"ם, ע', מספר כי ה"ענן" מהווה פלטפורמה מרכזית שמאפשרת לצה"ל יכולות רבות, ביניהן יכולת מבצעית משופרת. "הרשתות הגדולות ביותר של צה"ל מוקמות ומופעלות על ידי היחידה שמגנה עליהן גם בסייבר", הוא אומר. "מהסביבה הניהולית, הסביבה תומכת הלחימה ועד חוד החנית של הקצה המבצעי".

במסכים מולם יושבים החיילים ביחידה ניתן לראות ולהבין מה קורה בכל הגזרות: מכלי טיס בלתי מאויש שמרחף מעל עזה, דרך מצלמה בגבול לבנון ועד חייל עם חיישן בשטחי יהודה ושומרון. 

הענן בצה"ל יחידת ממר"ם (צילום: דובר צה"ל)
צילום: דובר צה"ל

הענן בצה"ל יחידת ממר"ם (צילום: דובר צה"ל)
צילום: דובר צה"ל

כל מקורות הווידאו הללו זורמים אל ה"ענן" המרכזי, ומונגשים לכלל הזרועות בצה"ל: מחיל האוויר, חיל הים, זרוע היבשה ועד מפקדי השטח. כל הצילומים נגישים בלחיצת כפתור – מה שמביא לרמת הגנה גבוהה מאוד. השיתוף הזה מאפשר לנטר את ההתקדמות של האויב ולתת מענה מבצעי הרבה יותר אפקטיבי לשדה הקרב.

יחידת ה"ענן" מאפשרת לאסוף מידע מכל זרוע מבצעית ולחבר אותן לתהליך אחד. "דבר שלקח פעם חודשים ארוכים, מתאפשר היום בימים בודדים", אומרים ביחידה. 

הניטור של פעילות הענן חשובה ורגישה. אם מחשבי הענן נופלים או נתקעים - הפגיעה במודיעין של צה"ל יכולה להיות קשה. לכן האחריות של החיילים כאן גבוהה מאוד. וכמובן - החשש מפגיעת סייבר קיים תמיד, אבל חלק מרכזי של היחידה הוא לדאוג להגן על הענן בכל האמצעים המתקדמים ביותר הקיימים.