דיווח בסוריה: "מערכות ההגנה האווירית הופעלו נגד טילים שהגיעו מישראל"
סוכנות הידיעות הסורית דיווחה כי מערכת ההגנה האווירית הדפה מתקפת טילים שיצאה מכיוון ישראל. על פי הדיווח, מערכות ההגנה הופעלו סמוך לדמשק בעקבות "שיגורים שהגיעו מלבנון ורמת הגולן". בין היעדים שהותקפו: נמל התעופה ובסיס חיל האוויר בסורי
החדשות12
פורסם: | עודכן:

מערכות ההגנה האווירית הסוריות ירו לעבר טילי אויב ששוגרו מישראל - כך דיווחה אמש (ראשון) סוכנות הידיעות הסורית. על פי הדיווח, הטילים הגיעו מכיוון לבנון ורמת הגולן והפעילו את מערכות ההגנה באזור דמשק.
על פי חלק מהדיווחים, את התקיפה ביצעו מטוסי קרב, ובין יעדי התקיפה שלהם היו יעד של כוח קודס האירני וכן נמל התעופה הבין-לאומי בדמשק ובסיס חיל האוויר הסורי t4.
כשעה לפני התקיפה עליה דווח בסוכנות הידיעות הסורית, הופעלו מערכות ההגנה האווירית במדינה על מנת להתמודד עם תקיפת כטב"מים בשדה התעופה בעיר חאמה. על פי חלק מהדיווחים, בין היתר בטלוויזיה הרשמית, הצבא הסורי הפיל רחפן מעל העיר ג'בלה שבלטאקיה ומעל שדה התעופה המדובר.

על פי הדיווח, שזכה לתהודה בכלי תקשורת ערביים רבים, המטוסים הישראליים ניסו לבצע תקיפה נגד בסיס חיל האוויר הסורי T-4 הנמצא במחוז חומס. עוד נטען כי מטוסי סוחוי 35 מתקדמים של חיל האוויר הרוסי הוזנקו מבסיס "חמימים" על מנת ליירט אותם.
מצאתם טעות לשון?