N12
פרסומת

הסוף לסכנת הקריסה של מרכזי החוסן בעוטף? אושרה תוספת תקציבית של 20 מיליון ש"ח

ביום שני ועדת הכספים אישרה תוספת תקציבית של 20 מיליון ש"ח למרכזי החוסן בעוטף עזה. היום סגן השר ליצמן אישר את המהלך, והכסף צפוי לעבור למרכזי החוסן בזמן הקרוב. המהלך, שאולי יציל את המרכזים מקריסה, קודם בעקבות הפרסומים בחדשות 12 ולחץ מצד חברי הכנסת. כל הפרטים

תמיר סטיימן - לא לשימוש
החדשות12
פורסם: | עודכן:
תושבים שנקלעו לאזעקה (ארכיון)
תושבים בדרום שנקלעו לאזעקה | צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק

בעקבות לחץ מצד חברי הכנסת שהגיע בשל הפרסומים בחדשות 12 על סכנת הקריסה של מרכזי החוסן בעוטף עזה – ועדת הכספים החליטה ביום שני להעביר 20 מיליון שקלים "לחיזוק החוסן בעוטף". ההחלטה התקבלה לפני יומיים והבוקר (רביעי) אושרה על ידי סגן שר הבריאות, יו"ר יהדות התורה יעקב ליצמן.

למעלה מ-50 חברי כנסת חתמו על עצומה שקוראת לראש הממשלה לסייע לנפגעי הטראומה. ראש הממשלה פעל לפני 3 חודשים, כדי להעביר החלטת ממשלה – העברה של מיליון וחצי שקלים. בחודשים האחרונים המרכזים נקלעו שוב לקשיים כלכליים ובשל בעיה בירוקרטית המטפלים לא קיבלו משכורות. בשל המצב המיוחד החליטו בוועדת הכספים לאשר את המהלך.‎

בחודש מאי האחרון, פורסם לראשונה בחדשות 12 כי אחרי סבב הלחימה, באותה תקופה, מול חמאס התברר שחמשת מרכזי החוסן נקלעו לקשיים כלכליים. כתוצאה מכך, התושבים שנפגעו מהטראומה לא זוכים לטיפול.

בשנה האחרונה חלה עלייה בסבבי הסלמה מול חמאס ואלה הביאו לעלייה דרמטית של מאות אחוזים בפניות למרכזי החוסן בעוטף עזה. גם אחרי ההסלמה האחרונה לפני שבועיים נרשם זינוק חד במספר הפניות, מה שהוביל למחסור בצוותים מטפלים שקורסים תחת העומס וסובלים ממחוסר בחדרי טיפול.

גם זמני ההמתנה לתחילת הטיפול התארכו משבועיים לחודש וחצי. מדובר בהבדל שעבור הנפגעים הוא קריטי וכך נוצר מצב עגום ומקומם של תושבים שבצל ירי הקסאמים, האזעקות ושרפות הבלונים מבקשים עזרה, תמיכה נפשית - אבל לא מקבלים מענה.

שמולי: "מברך על חזרתו"
הכסף הושג לאחר מאבק, ח"כ שמולי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות
פרסומת

באיתות של מצוקה, ראשי המועצות בעוטף פנו למשרדי הבריאות והרווחה בבקשה לקבל תוספת סיוע של חמישה מיליון שקלים לשנה לשדרות, אשכול וליתר מרכזי החוסן בעוטף עזה וזאת כדי להתאים את המערך הקיים לצרכים ולהיקפי העבודה החדשים.

יו"ר סיעת העבודה-גשר, ח"כ איציק שמולי, התייחס לנושא: ״החרדה של הילדים ביישובי העוטף לא תחכה שתקום כאן ממשלה. אני שמח שלמרות הפלונטר הפוליטי הצלחנו לאחר מאבק להשיג את הכסף שהכרחי כל כך כדי לשמור על החוסן והבריאות של התושבים והילדים שחיים במציאות בלתי אפשרית״‎.