במהדורה המרכזית פורסם אמש (ראשון) כי בצה"ל שוקלים להפסיק את גיוס המילואים של הנשים בחי"ר הגבולות כלוחמות, ונחשף מסמך פנימי לפיו "בתקופה האחרונה נידון נושא שיבוצן". כעת כמה מהן משתפות את תחושותיהן ומוחות על עצם הרעיון: "מזלזל ומעליב. אם לא אבוא כלוחמת - לא אבוא למילואים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שקד חסון, לוחמת בגדוד 982 ששירתה בסדיר כלוחמת ומפקדת בגדוד קרקל סיפרה: "שרשרת הפיקוד מהגדוד ועד לרמות הבכירות מורכבת מגברים. הם לא באמת מבינים את החשיבות של התפקיד שלנו". לדבריה, ההחלטה למנוע מלוחמות חי"ר לשרת בתפקידן במילואים "זה מסר מפלה ומעליב – שמחלחל גם ללוחמות הסדירות".

גם לובה מרדכי, ששירתה כלוחמת, מפקדת וסמלת בגדוד קרקל, שיתפה את תחושותיה הקשות: "יש הרבה כעס. זה לא סוד שהרבה נשים עוזבות מהרבה סיבות, אבל אלו שנשארות עושות את זה בהתנדבות ובלי שום תלונות - הרבה פעמים טוב יותר מהגברים". מרדכי משרתת במילואים כבר 9 שנים, וטוענת: "אנחנו עושות תפקיד חשוב, ועושות אותו מעולה. הוכחנו את עצמנו לא פעם ולא פעמיים".

אימון לוחמות קרקל (צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים)
"אנחנו עושות תפקיד חשוב, ועושות אותו מעולה" | צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

לפני מספר שנים הלוחמות הוצבו בקו ביהודה ושומרון, בעיצומה של תקופת המהומות וההסלמה. "הציבו אותי יחד עם 3 לוחמות לשמור על הכניסה לכפר", שיחזרה מרדכי. "לא היה שם גבר אחר, ולאף אחד לא הייתה בעיה - היינו מספיק טובות לשמור על כפר שורץ מחבלים, אבל עכשיו אנחנו לא מספיק טובות כדי לשרת במילואים?".

לוחמת נוספת, המשרתת כיום בגדוד ברדלס ועומדת להשתחרר בשנה הקרובה, העבירה ביקורת על הדיון בנושא בתוך צה"ל: "למה שאני לא אעשה מילואים והגברים כן? מה ההבדל?". היא הוסיפה כי "זה מזלזל ומעליב ובעיקר החלטה רעה מאוד - אם תתקבל".

למרות הסערה שעורר הפרסום, היא טוענת כי לדעתה המוטיבציה של הלוחמות בשירות הסדיר לא תיפגע: "בסך הכל מדובר בבנות 18 שלא חושבות רחוק, אני מאמינה שמה שאנחנו עושות זה חשוב". אך לגבי שירות המילואים הדגישה: "אם לא אבוא למילואים כלוחמת, לא אבוא בכלל".

תגובת דובר צה"ל: "בצה״ל משרתות מאות לוחמות בחילות השונים. לוחמות אשר משרתות בשירותן הסדיר בחיל התותחנים, חיל האיסוף הקרבי וביחידת עוקץ, ממשיכות עם סיום שירותן לשירות מילואים בגדודים בהן שירתו. לוחמות ולוחמי חי"ר גבולות עוברים עם סיום שירותם למאגר חירום באגף כוח האדם ונקראים למשימות בהתאם לצרכים מבצעיים, כשירותם ומקצועם. כיום יותר ויותר לוחמות מבצעות שירות מילואים ביחידות המבצעיות השונות, זאת בהתאם לצורכי הצבא".