עשרות משפחות שכולות חברות פורום "בוחרים בחיים" של המשפחות השכולות הגיעו היום (ראשון) לכלא עופר וחילקו מתנות וממתקים למחבלים. המשפחות השכולות מחו על תנאי המחייה המפליגים שלהם זוכים המחבלים בבתי הכלא. חברי פורום "בוחרים בחיים" קראו לממשלה ולנבחרי הציבור ליישם את מסקנות ועדת ארדן להפחתת התנאים בכלא.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

בין המשפחות השכולות אשר נכחו במחאה: הדס מזרחי אלמנתו של אלוף משנה ברוך ז"ל, אלון נבעה בעלה של אילנה ז"ל, דבורה גונן אמו של דני ז"ל, דן לנדאו אביה של מיכל סלומון שבעלה נרצח בטבח בנווה צוף, מירב והרצל חג'אג הוריה של סגן שיר ז"ל אשר נרצחה בפיגוע בארמון הנציב, דורון מזרחי אביו של חייל צה"ל זיו ז"ל אשר נרצח בפיגוע בכביש 443 ועוד.

אסירים פלסטינים (צילום: רויטרס, חדשות)
אסירים ביטחוניים | צילום: רויטרס, חדשות

מירב והרצל חג'אג' מסרו: "באנו לפה לצעוק נגד תנאי המחייה המפליגים להם זוכים מי שרצו את הילדים והיקרים שלנו. הגיע הזמן שהשר ארדן יפעל לאשר לאלתר את מסקנות הוועדה אותן הוביל ויפסיק את החגיגות בבתי הכלא. באנו לחלק למחבלים מתנות וממתקים כדי להראות את המציאות האבסורדית להם המחבלים זוכים. אנו בוכים והם צוחקים. אנחנו משפחות שכולות מזן אחר. לא נשקוט ולא ננוח עד שהחגיגה בבתי הכלא תיפסק". 

התנאים למחבלים: מכשירי כושר ומנוי לעיתון 

סוגיית התנאים שמקבלים אסירים ביטחוניים בבתי הכלא הישראליים עולה לדיון ציבורי לעתים קרובות. בשבוע שעבר, בעקבות בקשת חופש מידע שהגישה תנועת "אם תרצו", נחשפו פרטים חדשים על התנאים בכלא בכל הנוגע לביקורים, רווחה ושירותים נוספים.

מהפרטים שמסר שירות בתי הסוהר מתבהרים תנאי הביקורים של האסירים: חלקם מקבלים ביקורים פעם בשבועיים, מחבלי חמאס וג'יהאד אסלאמי מקבלים ביקור פעם בחודש, ומחבלי חמאס תושבי עזה לא מקבלים ביקורים כלל - בהתאם להחלטת הדרג המדיני.

אסירי חמאס מעזה - לא זכאים לביקורים (צילום: מיכל פאתל / פלאש 90, חדשות)
מחבלי חמאס מעזה - לא זכאים לביקורים | צילום: מיכל פאתל / פלאש 90, חדשות

מבחינת תנאי המחיה, מסרו בשב"ס כי לאגפים הביטחוניים נרכשו מתקני כושר וערכות פנאי. בנוסף, לבתי הסוהר הביטחוניים נרכשו 9 מתקני אופניים, 28 מתקני חתירה, 51 מתקני מקבילים ו-32 ספות לאימון שרירי הבטן. האסירים הביטחוניים זכאים גם לקבלת עיתונים, וכל אחד מהם אפילו רשאי להיות מנוי לכתב עת ישראלי אחד.

עוד עולה מהתשובה לבקשת חופש המידע כי החל משנת 2010 עורך שב"כ רישום מדויק של ביקורי חברי כנסת אצל אסירים ביטחוניים. רשימה זו הועברה לעיון היועץ המשפטי של הכנסת, והיא מפרטת מיהו הח"כ המבקר, אך לא מיהו האסיר המבוקר. בנוסף, מעתה והלאה גם כל ביקור קונסולארי של שגריר או דיפלומט אצל אסיר ביטחוני יירשם ויתועד.

אחרי פרסום הכתבה, שירות בתי הסוהר ביקש לחדד את הנתונים הבאים: 

1. בשונה מבעבר, אסיר רשאי לרכוש עיתון שמודפס בארץ ונרכש מכספו שלו בלבד. 
2. תיקון 42 מחייב על פי חוק לתת לאסירים שאינם תושבי ישראל פעילות פנאי. יש 3-2 מכשירים בכל חצר טיולים. 
3. ביקורי משפחות אסירים נסמכות על אמנת ז'נבה ומוגדרות בפקודות בתי הסוהר.