N12
פרסומת

צבע אדום בעוטף - 3 שיגורים זוהו מעזה

ההתרעה נשמעה ביד מרדכי ובנתיב העשרה - טרם ידוע על נפילות בשטח ישראל. צה"ל: זיהינו 3 שיגורים, טנק תקף בתגובה עמדות צבאיות של חמאס בשטח הרצועה

תמיר סטיימן - לא לשימוש
החדשות12
פורסם: | עודכן:
חבלן משטרתי בזירת נפילת רקטה בעוטף עזה
חבלן משטרתי באחת מזירות הנפילה | צילום: דוברות המועצה האזורית חוף אשקלון
הקישור הועתק

אזעקת צבע אדום הופעלה היום (רביעי) ביד מרדכי ובנתיב העשרה. דובר צה"ל אישר כי הופעלה התרעה בשני היישובים, ולאחר זמן קצר מסר כי זוהו 3 שיגורים מרצועת עזה לשטח ישראל. לא ידוע על נפגעים או על נזק, ככל הנראה שתי רקטות התפוצצו בשטחים פתוחים. טנק צה"ל תקף בתגובה לירי שתי עמדות צבאיות של חמאס בצפון הרצועה.

אמש שוגרו שתי רקטות לכיוון אזור התעשייה הצפוני באשדוד ולאזור התעשייה הדרומי באשקלון. פיצוצים נשמעו במקום והתושבים התבקשו להיכנס לתוך המרחבים המוגנים. צה"ל זיהה שני שיגורים מרצועת עזה לשטח ישראל - שניהם יורטו בהצלחה בידי לוחמי כיפת ברזל. ‎למרות השיגור, בפיקוד העורף לא פרסמו הנחיות מיוחדות לתושבים. אישה כבת 46 לקתה בחרדה באשדוד ופונה על ידי חובשים ופרמדיקים של מד"א לקבלת טיפול בבית החולים אסותא בעיר.

המתיחות בדרום: ירי רודף ירי

מנתוני שב"כ עולה כי ב-5 השבועות האחרונים, מתחילת אוגוסט עד אמש נורו מרצועת עזה לעבר ישראל 23 רקטות ופצמ"רים - לא כולל השיגור אתמול. לאחר השיגור הכפול אמש, ובתום הערכת מצב בראשות מפקד המחוז הדרומי במשטרה ניצב יורם סופר וסגל הפיקוד, הוחלט כי כלל המערכים המבצעיים יעובו.

בעיריית אשדוד קיימו הערכת מצב בהשתתפות גורמי החירום. הירי מרצועת עזה קטע את נאומו של נתניהו באשדוד, ואחר האזעקות מאבטחיו הוציאו אותו מהמקום כדי לתפוס מחסה. התקשורת בעזה חגגה בעקבות פינוי ראש הממשלה, אך במקביל חמאס החל לפנות מפקדות מחשש לתגובה.

נפילת רקטה בחוף אשקלון
צילום: דוברות המועצה האזורית חוף אשקלון
פרסומת

שתיים מהמשתתפות שהיו בכנס באשדוד שמרו על אופטימיות ולא הראו פחד או חששות מהמצב. "כל העולם סוגד לו, תודה לאל", אמרה אחת מהן על נתניהו. "יש לנו ביבי ששומר עלינו, הוא מנחה את עם ישראל, הכל יהיה בסדר. אנחנו הולכים איתו עד הסוף, לא קרה כלום, אנחנו לא מפחדים!".

יחיאל, מנהל אירועים באולם "בלה וידה", בו היה נאומו של נתניהו סיפר כי אחרי שראש העיר דיבר, ראש הממשלה עלה לבמה ואחרי כ-2 דקות של נאום התחילו האזעקות. "הייתה שניה של פניקה, אנחנו ערוכים למצבים כאלה, ישר קפצנו, כל אחד יש לו את העבודה שלו. היה פה את השב"כ שלקחו את ראש הממשלה לחדר צדדי ואחרי כמה דקות הוא חזר לאולם כרגיל.