N12
פרסומת

דביר שורק ז"ל נדקר למוות 19 שנה אחרי שסבו נרצח בפיגוע ירי

הותר לפרסום כי דביר (יהודה) שורק, בן 19 מעפרה, הוא החייל שנרצח בפיגוע בגוש עציון. דביר, שלמד בישיבה במגדל עוז יצא לקנות מתנות למורים שלימדו אותו ונדקר על ידי מחבלים בדרכו חזרה. סבו, הרב בנימין הרלינג, נרצח בשנת 2000 כשמחבלים פתחו בירי לעבר קבוצת מטיילים באזור הר עיבל

שושי חתוקה
עופר חדד - ישן,
יאיר שרקי - לא לשימוש
וכרמל ליבמן - לא לשימוש
החדשות12
פורסם:
זירת הפיגוע בגוש עציון, דביר שורק
עיבוד: פלאש/90
הקישור הועתק

דביר נרצח בפיגוע - 19 שנה אחרי סבו: דביר (יהודה) שורק ז"ל, בן 19 מעפרה, הוא החייל שנרצח הלילה (חמישי) בפיגוע בגוש עציון. דביר היה נכדו של הרב בנימין הרלינג, שנרצח בפיגוע ירי סמוך לשכם באוקטובר 2000. שורק הלך לקנות מתנה לאנשי הישיבה מכיוון שהיום הוא היום האחרון ללימודים בישיבות.

הרב מנחם בורשטיין, דודו של שורק ז"ל אמר שבימים הקרובים דביר היה אמור לחגוג יום הולדת. "דביר היה אדם שאהב את כולם וכולם אהבו אותו", אמר לחדשות 12 Online. "גם בחורים שלא השתלבו יפה בחברה, הוא היה זה שמקרב אליהם ועוזר להם. כתוב שהקדוש ברוך הוא ממלא שנותם של צדיקים, הוא היה אמור להיות בן 19". 

"הוא היה חובב טבע מאוד גדול", הוסיף בורשטיין. "אחד הדברים שצריך לציין שהוא מאוד הקפיד על הוראות של כוחות הביטחון. אמרתי לאשתי זה לא היה פאשלה, זה האדם האחרון שהייתי חושב שזה יקרה לו". 

"אנחנו המומים וכואבים את הירצחו של דביר שורק הי"ד", נמסר מישיבת ההסדר 'אור תורה מחניים' בה התחנך. "דביר היה אדם האהוב על חבריו, תלמיד ירא שמיים וחבר שתמיד נרתם לעזור. אנחנו שולחים את תנחומינו ומחבקים את משפחתו וחבריו".  

פרסומת

הרב שראל רוזנבלט, שהיה אחד המורים בישיבה בה התחנך דביר שורק ז"ל, סיפר בכאב על תלמידו לשעבר וביכה את מותו הנורא: "ראיתי אותו בפעם האחרונה אתמול, מדובר באדם מדהים, רגיש מאוד, אדם חכם, ענו, שמשלב חכמה ושקט פנימי עם עיניים טובות. זה בן אדם שבתחילת השנה עוד ראה פה באזור ערבי אחד שהיה לו חמור שנראה לא טוב, שנראה חולה, אז הוא הציע לקנות את החמור. הוא קנה אותו, טיפל בו ושילח אותו". 

דביר שורק, בן 19 מעפרה, הנרצח בפיגוע בגוש עציון
הנרצח בפיגוע. דביר שורק ז"ל | צילום: באדיבות המשפחה

"הוא היה אדם רגיש עם לב זהב, עובד השם שלומד תורה, מחפש את המתיקות של התורה, מחפש איך לעזור לכל בן אדם עם עיניים בוהקות וטובות, היה בדרך לקנות ספרים מתנה לרבנים שלו. הוא היה חבר נאמן, תלמיד חכם שאהב ללמוד תורה ועולם התורה היה חשוב לו", אמר. "זו אבדה גדולה מאוד לישיבה, למשפחה וממש לכל הקהילות הקשורות ולעם ישראל, אני רציתי שיהיה אדם משמעותי בעם ישראל, שיתרום הרבה מהאור שלו לחברה, והאור שלו נלקח מאיתנו".

פרסומת
סריקות נרחבות בגוש עציון בשל אירוע חריג
הזירה בה נמצאה גופת החייל, הבוקר

"תפילותינו נתונות הבוקר בכאב וזעזוע למשפחת החייל אשר נרצח בידי בן עוולה", אמר נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, עם היוודע המקרה המזעזע. "הלב דאב על זיו העלומים שנגדעו ברשע ועל אובדן החיים הקצרים וישרי הדרך. נחזק את ידי כוחות הביטחון כולם הדולקים אחר המרצחים ולא נשקוט עד אשר נשיגם. מול הטרור הנורא נפעל ביד קשה וחסרת פשרות למען שלום אזרחינו בכל מקום אשר יהיו."