מחדל רפואי חמור בביה"ח הדסה: הטיפול הכושל, מות המטופלת והביקורת על פרופ' פיקרסקי
דוח של משרד הבריאות קובע כי החלטות שגויות ועיכוב בטיפול תרמו למותה • הוועדה מותחת ביקורת על פרופ' אלון פיקרסקי שלא תחקר את האירוע כנדרש • המקרה לא דווח למשרד הבריאות כחוק והוגדר בדוח של המשרד "מחדל חמור" • הדסה: פיקרסקי דיווח להנהלה, האירוע תוחקר והופקו לקחים

החדשות בקצרה:
- ועדת בדיקה של משרד הבריאות בדקה את מותה של מטופלת בהדסה במאי 2023.
- לפי הדוח, החלטות שגויות ועיכוב בניתוח תרמו למותה של המטופלת.
- הוועדה קבעה כי המטופלת הופקדה לטיפולו של מתמחה חסר ניסיון מספק.
- הדוח מותח ביקורת אישית על מנהל המחלקה פרופ' אלון פיקרסקי.
ועדת בדיקה של משרד הבריאות קובעת כי שורה של החלטות שגויות ועיכוב בטיפול הרפואי בבית החולים הדסה תרמו למותה של מטופלת במאי 2023 - כך פרסמנו אתמול (רביעי) ב"שש עם עודד בן עמי". הוועדה, בראשות השופטת בדימוס ורדה מרוז, קמה בעקבות מותה של המטופלת ומצביעה בדוח על כשל מערכתי בהדסה, הן בטיפול שהסתיים במוות והן בהתנהלות בית החולים לאחריו, לצד ביקורת אישית על מנהל המחלקה פרופ' אלון פיקרסקי.
לפי קביעת הוועדה, הטיפול הרפואי במטופלת סטה מהסטנדרט המקובל. בין היתר נקבע כי החלטה רפואית גרמה לבזבוז זמן יקר שבו המטופלת לא נותחה, וכי החלטה זו "חרצה, בין השאר, את גורל המטופלת".
הוועדה קובעת עוד כי המטופלת, שסבלה מסימני זיהום, חמצת מטבולית ופגיעה רב-איברית, הופקדה לטיפולו של מתמחה חסר ניסיון מספק. לדברי הוועדה, בירור רפואי הולם היה עשוי להציל את חייה של המטופלת.
הביקורת על פיקרסקי ואי-הדיווח
בדוח נמתחת ביקורת אישית על פיקרסקי, המנתח ומנהל המחלקה שמשמש גם כרופאו האישי של ראש הממשלה נתניהו. לדברי הוועדה, פיקרסקי לא נקט את הצעדים הנדרשים בעקבות האירוע, לרבות תחקור והפקת לקחים.
קביעות הדוח לא מסתיימות בכשל הרפואי. הוועדה חושפת כי האירוע כלל לא דווח למשרד הבריאות כנדרש בחוק, ומגדירה זאת "מחדל חמור". חלק מאנשי הצוות אף למדו על מות המטופלת רק בעקבות תלונת המשפחה.

פיקרסקי עמד במרכזם של שני תחקירים דסק "המבקר" שפורסמו לאחרונה. כמה רופאות התלוננו כנגדו וגילו כי זה ניצל אותן וניהל איתן מערכת יחסים מינית למרות שהיו כפופות לו והדבר אסור. גם מטופלת התלוננה לאחרונה כי פיקרסקי הטריד אותה מינית במהלך טיפול. למרות כל זאת, נשיאת ארגון נשות הדסה, קרול אן שוורץ, הצטלמה אתמול מחובקת עם פיקרסקי במה שנראה כמו תמיכה ברופא ולא ברופאות מהדסה שהתלוננו נגדו.
"הופקו לקחים וחודדו נוהלי עבודה"
מבית החולים הדסה נמסר: "המקרה האמור דווח על ידי פרופ' פיקרסקי בעצמו להנהלת הדסה. מייד עם ההתרחשות והדיווח - תוחקר האירוע הן על ידי הדסה ובהמשך על ידי משרד הבריאות. בעקבות זאת הופקו לקחים וחודדו נוהלי עבודה, גם בהתאם להמלצות משרד הבריאות".
מארגון נשות הדסה נמסר: "ארגון נשות הדסה מגלה אפס סובלנות בכל הקשור להטרדות מיניות וכך גם בית החולים שבודק ומטפל בכל פניה שמגיעה לפתחו באופן יסודי ונחרץ".
