"האובדן הזה היה יכול להימנע": משפחתה של רעות ז"ל על סימני השאלה הקשים
רעות כהן ז"ל נפטרה יחד עם עובריה לאחר שהתמוטטה בביתה בשבוע ה-30 • כעת מתברר כי בשבוע שקדם למותה היא שוחררה פעמיים משני בתי חולים שונים, כשהפעם האחרונה - יממה לפני שהתמוטטה • בזמן שבמשרד הבריאות ובמרכז הרפואי מאיר פתחו בבדיקת סיבת המוות, במשפחתה טענו שבתי החולים לא אבחנו בזמן רעלת היריון • "כאב לה ולא היה לה נוח, הרופאים הסבירו שזה חלק מהתהליך", סיפר אחיה


רעות כהן, בת 35 מרעננה, שהייתה בשבוע ה-30 להריונה הראשון עם תאומות, נפטרה אתמול בלילה (בין שישי לשבת) במרכז הרפואי מאיר לאחר שהתמוטטה בביתה. הרופאים ביצעו ניתוח קיסרי דחוף בניסיון להציל את העוברים, אך בסיומו נאלצו לקבוע גם את מותן של התאומות.
מפרטי המקרה עולה כי בשבוע שקדם לאסון פנתה כהן לקבלת טיפול רפואי בשני בתי חולים - במרכז הרפואי שיבא-תל השומר ובמרכז הרפואי מאיר. עם זאת, בשני המקרים שוחררה לביתה. הפעם האחרונה הייתה יממה בלבד לפני מותה.
"יש בנו גם כעס"
בת דודתה של רעות ז"ל, סיוון, ספדה לה הבוקר וכתבה: "לא ככה היה צריך להיגמר המסע שלך, מסע מופלא שרק התחיל. רעותי, ארבל ותבור, אין בי מילים, רק צער. צער העולם".
אחיה של רעות, איתי כהן, תיאר כאב גדול לצד סימני שאלה קשים סביב הטיפול שקיבלה. לדבריו, בני המשפחה מתקשים להבין כיצד לא אובחנה בזמן רעלת היריון, חרף הבדיקות והפניות לבתי החולים. "בחיים לא חשבנו שנגיע למצב כזה. אנחנו שבורים לחלוטין", אמר. "יש בנו גם כעס - אנחנו לא מבינים איך מכל הבדיקות והאשפוזים לא עלו על זה שמדובר ברעלת היריון. האובדן הזה, מבחינתנו, היה יכול להימנע אם היו מזהים את זה בזמן".
בבית החולים מאיר ציינו כי סיבת המוות טרם התבררה, וכי המקרה נמצא בבדיקה - בין היתר גם על ידי משרד הבריאות.
"בעלה לא הבין עד כמה המצב חמור"
כשבוע לפני מותה הובהלה כהן ז"ל לשיבא בעקבות כאבים עזים. בהודעה ששלחה לאחיה תיארה כי התעוררה באמצע הלילה עם כאבים חזקים לאורך הגב ולחץ בבטן. לטענת בני המשפחה, למרות שנבדקה, היא לא אושפזה. איתי סיפר כי בתקופה האחרונה סבלה מכאבים, אך נאמר לה שמדובר בתופעות מוכרות של היריון. "תמיד כאב לה ולא היה לה נוח, והרופאים הסבירו שזה חלק מהתהליך שהרחם מתרחב והאיברים זזים", אמר.
בערב שישי, שעות לפני ההתמוטטות, הבחין בן זוגה כי היא חיוורת במיוחד לאחר שיצאה מהמקלחת. "היא הלכה לנוח והוא לא הבין עד כמה המצב חמור", סיפר האח. לדבריו, רק בדיעבד התברר כי ייתכן שכבר אז איבדה את הכרתה. צוותי מד”א שהוזעקו למקום ביצעו בה פעולות החייאה ממושכות, אך לבסוף נאלצו לקבוע את מותה.
הטרגדיה הזו מגיעה לאחר חודשים לא פשוטים שעברה המשפחה. איתי סיפר כי אביהם לקה בדום לב במהלך שהות במינכן, וכי באותה תקופה גם רעות חשה ברע ורצתה לוודא שההיריון תקין. לאחר שחזרה לישראל גילתה שהיא נושאת תאומות והייתה מאושרת. "אבא התאושש מהאירוע ההוא", אמר. "אבל הפעם את רעות כבר לא הצלחנו להציל".
