פראמדיקית מד"א פרסמה סרטון מסית ברשת - והוכנסה למעצר בית
הסרטון, שבו נראית הפראמדיקית עם פאץ' ועליו הכיתוב "שלום מעולם לא היה פתרון", הופץ בהרחבה ברשתות החברתיות ועורר סערה. במד"א מסרו כי מדובר בפוסט חמור שאינו עולה בקנה אחד עם ערכי הארגון, וכי במקביל לטיפול המשטרתי נפתח בירור פנימי בעניינה. גורם שעבד עמה בעבר: "אני לא מכיר אותה ככה"

אתמול (שבת) פורסם ברשתות החברתיות סרטון טיקטוק של פראמדיקית מד"א, ערין כבהא, שבו היא מציגה פאץ' שעל גבי הג'קט שלה, עם איור של אפרוח וסכין ולצדו הכיתוב באנגלית: "שלום מעולם לא היה הפתרון". בסרטון כתבה כבהא על מפגש לכאורה עם מטופלת ששאלה אותה למה מכוון המסר, והשיבה לדבריה: "צחקתי ואמרתי לה שכל אחד ייקח את זה לעולם שלו ויבין מתוך הכאב, כי בסופו של דבר לכל אחד יש את השקפת העולם שלו".
הסרטון זכה לחשיפה רחבה והתפשט במהירות ברשתות החברתיות, תוך שעורר תגובות רבות וביקורת חריפה. כבהא היא פראמדיקית ותיקה במגן דוד אדום, ומשתפת דרך קבע ברשתות החברתיות תכנים מעבודתה, בהם רגעים מהשגרה בניידת, סרטונים הומוריסטיים לצד תיאורים של מקרים קשים. באחד הסרטונים שפרסמה בעבר סיפרה כי במסגרת עבודתה היא "פוגשת את המוות כמעט כל יום". מעבר לפעילותה במד"א, כבהא היא אמנית שעוסקת בטיפול באומנות.
ירון (שם בדוי), מכר של כבהא, סיפר ל-mako בריאות: "אני נהג אמבולנס במד"א כבר שבע שנים, ועבדנו יחד לא מעט משמרות. מה שראיתי בסרטון מוזר מאוד. אני לא מכיר אותה ככה. בעבודה תמיד שומרים על הפרדה ברורה בין דעות אישיות גם בינינו וגם בין הטיפול במטופלים. היא בדרך כלל דיברה יותר על אמנות ושיתפה בחיים האישיים שלה. ידענו שהיא מעלה תכנים לטיקטוק, אבל ברוב המקרים אלה היו סרטונים קלילים והומוריסטיים. לא ציפיתי לראות אותה משתמשת בפלטפורמה הזו באופן שמעורר סערה".
ל-mako בריאות נמסר מגורם המעורה בפרטים כי כבהא נמצאת כעת במעצר בית למשך חמישה ימים. עוד נמסר כי קיימת הערכה שבשל האירועים האחרונים היא לא תשוב לעבודתה במד"א.
ממד"א נמסר בתגובה: "מד"א רואה בחומרה רבה כל ביטוי של הסתה או אלימות. מדובר בפוסט מסית וחמור שפורסם ברשתות החברתיות על ידי הפאראמדיקית, ואינו עולה בקנה אחד עם ערכי הארגון. הנושא מצוי בטיפולה של משטרת ישראל. במקביל, הארגון פתח בבירור פנימי, ולאחר סיום הטיפול של גורמי האכיפה יינקטו הצעדים הארגוניים הנדרשים בהתאם לממצאים".