הקיץ מתקרב, מזג האוויר הולך ומתחמם והנחשים יוצאים ממקומות המסתור שלהם. בסוף השבוע האחרון נרשמו ברחבי הארץ חמישה מקרי הכשות נחש. באחד מהם, ציפורה מיוחס הוכשה על ידי נחש צפע ופונתה לבית החולים במצב קשה.

"הבת שלי הביאה לי את הנכדים למושב. לקחתי את הנכד לשחק בטרמפולינה", תיארה מיוחס הבוקר, "פתאום דרכתי על נחש. הוא הרים את הראש והכיש לי את הרגל. הרגשתי הכשה. הצלתי את הנכד שלי בן השנתיים, הרמתי אותו מהר. רציתי שלא יקבל חרדה, אבל עד עכשיו יש לו חרדה. הוא אמר לי - 'רגל, סבתא, נחש'".

"הרגשתי צריבה חזקה ברגל. באותו הרגע התקשרתי לבת שלי ואמרתי לה: נחש עקץ אותי. החתן שלי מבין בנחשים, הוא שאל אותי 'איזה נחש?'. אמרתי לו - הראש המשולש. הוא ישר התקשר למד"א ותוך 10 דקות הם היו אצלי בבית והתחילו לטפל בי כמו שצריך. הרפואה הרימה אותי לחיים. הם אמרו לי, 'אם היו שתי שיניים, לא היית נמצאת פה. היית בעולם הבא. יש לך מזל, גם הצלת את הנכד שלך וגם רק שן אחת'".

איך את מרגישה עכשיו?
"עדיין עם כאבים חזקים. ייקח עוד הרבה זמן עד שאתאושש מהרגל. אני מקבלת אנטיביוטיקה והרבה תרופות. אני ישנה רק עם סם. הרופאים אומרים שאני אצא מזה, אבל זה ייקח חודש".

ד"ר בהא זארו מהמחלקה לרפואה דחופה בבית החולים הדסה עין כרם תיאר: "ציפורה הגיעה למיון בית החולים הדסה עין כרם במצב קשה, מבולבלת, באי שקט, עם הפרעה בקצב הלב, ירידה בלחצי הדם, דיכוי נשימתי ועם שלשולים מרובים. בבדיקה מהירה של הצוות הרפואי והסיעודי איתרנו מיד את הבעיה והתחלנו טיפול לפי הפרוטוקול המקובל. אחרי זמן קצר, המטופלת התייצבה".

מה הטיפול שצריך לעשות בשטח?
"אם מישהו הוכש על ידי נחש, צריך קודם להרגיע את המטופל ולמנוע מהארס להתפשט בכל הגוף. אסור לשים חסם עורקים, איסור מוחלט. אסור למצוץ את הפצע או את ההכשה. צריך לפנות את המטופל כמה שיותר מהר לבית החולים".