פרשת הביציות מסתבכת: הערב (שני) שוחררו למעצר בית מנהל מעבדה בבית חולים בשפלה ופרופסור בעל קליניקה פרטית, החשודים ביבוא ביציות מופרות מגאורגיה שנשאו את מחלת ההמופיליה (דממת) והחדרתן למטופלות. עורכי דינה של אחת הנשים שנפגעו בפרשה סיפרו: "רופא הפריון הציג בפני מרשתנו מצג שווא והצהיר בפנייה הצהרה כוזבת לפיה תוצאות הבדיקות הגנטיות שלה תקינות, בעוד שבפניו וברשותו היה מתועד, שחור על גבי לבן, המידע כי היא נשאית להמופיליה".

"הוא ידע והיה עליו לדעת את הסיכון החמור להעברת המחלה לצאצאים", סיפרה עו"ד שירה פרידן, שמייצגת את אחת הנפגעות. "הוא מנע ממרשתנו את המידע על אודות הסיכון – סיכון שהתממש לגביה ולגבי מטופלות נוספות. הדברים חמורים ותוצאותיהם קשות. אנחנו מצרים להיווכח במקרים שבהם שיקולים כספיים-מסחריים גוברים על כללים רפואיים בסיסיים ועל כללים מתחום המוסר והאתיקה".

חשד: ביציות מופרות עם מחלה קשה הובאו מגאורגיה והוחדרו לנשים בארץ

עד כה התלוננו על שני אנשי המקצוע שלוש נשים שונות, אשר שתיים מהן הופרו בביציות הנשאיות. אחת מהנשים ילדה בת שהינה נשאית של המחלה בעצמה, והשנייה הרתה ועברה "לידה שקטה" בשבוע ה-21 להריונה, לאחר שהתברר כי בנה חולה. עורכי הדין של האם לבת הנשאית טענו שלפני החזרת העוברים התחייב הרופא הבכיר לפני האישה שהתורמת עברה מאות בדיקות גנטיות, שהוא ראה את הבדיקות ושהן תקינות. לטענתם, ברשות הרופא היו נתונות תוצאות בדיקה גנטית - שהוכיחו כי הביציות נשאיות של המופיליה.

במהלך הדיון, השופט ציין שהחקירה עשויה להפליל דמויות וגורמים נוספים במשרד הבריאות ואולי אף להקל את החשד נגד שני החשודים שנעצרו. בית המשפט החליט להטיל צו איסור פרסום על פרטיהם של שני החשודים, וזאת בניגוד לעמדת היחידה החוקרת, שטענה שפרסום פרטיהם עשוי להוביל לקבלת תלונות נוספות. בשלב זה, שני החשודים נשלחו למעצר בית של ארבעה ימים בתנאים מגבילים.