שובה של הקורונה?: בבתי החולים השונים בסין מאושפזים כעת אלפי ילדים שסובלים מתסמינים נשימתיים דמויי דלקת ריאות, ובחלק מבתי הספר בוטלו הלימודים ונסגרו כיתות שלמות. לנוכח המצב, ארגון הבריאות העולמי הוציא התרעה על תחלואה חריגה באזור. האם מדובר בווירוס חדש ומדאיג?

"אכן תועדה עלייה בתחלואה הנשימתית באזור, בייחוד בקרב ילדים", מאשר הפרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר-אילן. "כרגע נראה שתסמיני המחלה המסתורית כוללים בעיקר מאפיינים של דלקת ריאות המלווה בחום, וההערכות הן שמדובר במחלה זיהומית כלשהי שמועברת מאדם לאדם".

עם זאת, מציע הפרופ' שלא להיכנס לבהלה בעקבות הדיווחים המגיעים מהאזור. "לא בטוח שמדובר בווירוס חדש בהכרח. צריך לזכור שבסין הונהג משטר קשיח למדיי בתקופת הקורונה עם מדיניות של 'אפס קוביד'. כ-3 שנים היו האזרחים במדינה מסוגרים בבתיהם, וכשהקורונה השתלטה בבת אחת הוסרו כל ההגבלות ואז הייתה עלייה דרמטית בתחלואת הקורונה, עד שכבר לא נותרו מקומות בבתי הקבורה. צריך להבין שמצב כזה שבו ילדים פחות נחשפים לווירוסים העונתיים המוכרים, עלול להוביל לתחלואת חורף קיצונית, שנגרמת בשל העובדה שהילדים לא זכו להיחשף למחלות שתרמו לבניית חסינות נגדן וכך הם פגיעים יותר".

שנגחאי, סין (צילום: Nikada, Getty Images)
עוד נגיף חדש שמגיע מסין בדרך? | צילום: Nikada, Getty Images

יתרה מכך, הוא מציין את העובדה שהמידע בסין אינו בהכרח שקוף, מה שמגביר את הצורך להבין מהו מקור האשפוזים האמתי באזור. "בהנחה שמדובר במחלות חורף מוכרות כמו שפעת או וירוס RSV, זה פחות מדאיג משום שמדובר במחלות השכיחות גם בעולם המערבי. אולם, אם מדובר בווירוס חדש – זה בהחלט סיבה לדאגה".

בשורה תחתונה הוא מציע – "חשוב להיזהר ממסקנות מלחיצות. עדיין לא ברור מהו גורם המחלה ואם הוא חלילה גורם לסכנת חיים".