מגמת עלייה בחולי קורונה בישראל: ד"ר ג'ולי שלייפר, רופאת משפחה בקופ"ח כללית, מתריעה מפני עלייה במספר החולים בנגיף שמגיעים לייעוץ. לדבריה, ישנן מספר סיבות לכך. הראשונה שבהן היא העובדה שאנחנו נמצאים בעונת החורף. "באופן כללי, בעונה הקרה ישנם יותר מקרים של תחלואה וירלית - גם של קורונה וגם של שפעת. אנשים שוהים במקומות סגורים, פחות יוצאים החוצה".

סיבה נוספת, ויותר מפתיעה, קשורה לדבריה למפונים הרבים השוהים בימים אלה במלונות ברחבי הארץ. "כמאה אלף תושבים פונו מבתיהם בצפון ובדרום, רבים מהם מבלים שעות רבות בחלל משותף אחד ובצפיפות. ייתכן שגם עובדה זו תורמת לעלייה במספר החולים. מדובר בכמות גדולה יחסית של אנשים שלא יוצאים כמעט החוצה ונאלצים לשהות בתנאים לא אופטימליים. די בכך שאדם אחד שמגיע לארוחת צוהריים הוא חולה קורונה כדי להדביק רבים".

החדשות המעודדות, לדבריה, הן שכרגע לא מתועדת עלייה במספר האשפוזים, ולרוב לא מדובר בתחלואה קשה. "התסמינים מוכרים והם יכולים להתבטא בחום, כאבי גרון או כאבי ראש. גם הטיפול דומה לשפעת וכולל שימוש במשככי כאבים, מנוחה ושתייה. למבוגרים וחולים כרוניים מומלץ להתחסן כדי למנוע מצב של תחלואה קשה".

_OBJ

 ד"ר דורון דושניצקי, מומחה ברפואת ילדים, חטיבת הרפואה לאומית שירותי בריאות: "ישנה אכן עליה קטנה, אנחנו בכל זאת בתקופה שבה המחלות הנשימתיות הן בשיאן, וגם הקורונה. אני שומע מאדם שהיה בחמ"ל בריאות  שישנה עלייה בתחלואה בקורונה במלונות המפונים, וזה בהחלט הגיוני היות שמדובר בריכוז משמעותי של אנשים במקום אחד, שהוא יחסית קטן וצפוף".

ד"ר מרינה תמיר צדקין, פארמקולוגית קלינית ומומחית לזיהומים במכללה האקדמית רמת גן, מחזקת את הדברים, ומסבירה שצפיפות היא גורם שבאופן כללי יכול להגביר את הסיכון למחלות חורף. "ככל שיותר אנשים שוהים באותו חלל, הסיכוי להידבק במחלות חורף שונות עולה. אגב, לא מדובר רק בקורונה אלא גם במחלות שכיחות כמו שפעת. לכן, חשוב מאוד שאנשים שמבלים זמן רב במקומות כאלה, יתחסנו בהתאם להמלצות משרד הבריאות. בעיקר מומלץ שילדים יתחסנו לשפעת וקשישים – גם לשפעת וגם לדלקת ריאות. כמו כן, חשוב שאוכלוסייה בסיכון תתחסן לקורונה".