במשרד הבריאות החליטו שלא לציית להנחיות החדשות של דובר צה"ל, שנועדו להטיל עליהם מגבלות חדשות בכל הקשור לדיווחים הנוגעים לנפגעים במלחמה - כך נודע היום (ראשון) ל-N12. במכתב ששיגרה דוברת משרד הבריאות לדובר צה"ל, היא הבהירה שדוברי החולים לא יצייתו לדרישת הצבא מהדוברים לאשר מראש כל דיווח על חיילים פצועים מטעמם - מכיוון שהם מחויבים לעקרונות של "שקיפות לציבור תוך שמירה על חיסיון רפואי".

בשבוע שעבר דרשו בדובר צה"ל להכפיף את דוברי בתי החולים הציבוריים בישראל אליהם ודרשו מהם להימנע מלדווח לציבור על חיילים פצועים שמגיעים לבתי החולים. במשרד הבריאות ובבתי החולים סבורים שלדובר צה"ל אין סמכות כזאת, ושכמו לפני המלחמה - הם יכולים לדווח לאחר שהמשפחות עצמן עודכנו וללא חשיפת פרטי החיילים.

דוברת משרד הבריאות שירה סולומון (צילום: שלומי אמסלם, לע"מ)
שירה סולומון, דוברת משרד הבריאות | צילום: שלומי אמסלם, לע"מ

בתגובה לניסיון של דובר צה"ל לאשר מראש כל דיווח על פצועים מטעם דוברי בתי החולים, דוברת משרד הבריאות שירה סולומון שלחה היום מכתב לסא"ל עדי בראל אבן, ראש ענף תקשורת בדובר צה"ל, שבו כתבה לה: "דוברי בתי החולים עובדים בשגרה וביתר שאת במלחמה, על בסיס עקרונות של שקיפות לציבור תוך שמירה על חיסיון רפואי. דוברי בתי החולים ימשיכו לעשות כן גם במערכה זו, בהינתן עצמאותם המקצועית וכפיפותם לבית החולים ולעבודה עם משרד הבריאות".

בפועל, המשמעות היא שמשרד הבריאות מעדכן את דובר צה"ל שדוברי בתי החולים בישראל לא יצייתו לדרישה של דובר צה"ל לאשר מראש כל דיווח על חיילים פצועים וימשיכו לדווח על חיילים פצועים כמו לפני המלחמה - בכפוף לעדכון של בני משפחה, שמירה על פרטיות וחיסיון רפואי, וציות להוראות של הצנזורה אם ישנן כאלה.

לראשונה אחרי 65 ימי לחימה, צה"ל פרסם בפעם הראשונה את מספר החיילים שנפצעו מתחילת המלחמה בכל הגזרות. לפי נתוני צה"ל, 1,593 חיילים נפצעו מתחילת הלחימה, מהם 255 נפגעו קשה, 446 בינוני ו-892 קל. מאז תחילת התמרון הקרקעי ברצועת עזה נפצעו 559 חיילים, מהם 127 קשה, 213 בינוני ו-219 קל.

מתחילת המלחמה נהרגו 425 חיילים. מתוכם, 97 נהרגו מאז שהחל התמרון הקרקעי בעזה. בסך הכול, נכון להיום מאושפזים 416 חיילים בבתי החולים השונים ברחבי הארץ, מתוכם 40 במצב קשה ו-211 במצב בינוני. היתר במצב קל.