אליה אושפזה עם כוויות בעיניה לאחר שהשתמשה בספריי קצף: "ממש התפתלה מכאבים"
הילדה בת ה-12 חזרה ממשחק עם חברותיה ודיווחה לאמה שעיניה שורפות, ומהר מאוד התברר שהיא סובלת מכוויות דרגה אחת: "לא חשבנו שיש כאלה השלכות" • במחלקת ילדים של 'הלל יפה' מדווחים כי בימים האחרונים ולקראת חג העצמאות הגיעו כבר מספר ילדים עם פגיעות דומות, הרופא שטיפל באליה: "ממליץ להימנע ממשחק בתרסיסים במהלך החג"


כמו הרבה ילדים אחרים ולקראת יום העצמאות, גם אליה אורן בת ה-12 מחדרה יצאה אתמול (ראשון) עם חברותיה לשחק בספריי קצף - אבל המשחק התמים נגמר באשפוז בבית חולים, כשאליה סובלת מכוויות בעיניה. אמה של אליה, רביד, סיפרה שבתה דיווחה לה תחילה שקצף נכנס לה לעיניים – ולמרות ששטפה את פניה היטב הרגישה שהעיניים שורפות. "היא הגיעה הביתה וממש התפתלה מכאבים", מספרת האם.
"ילדה שיודעת לעמוד באתגרים ובכאב כי היא עוסקת בספורט תובעני של גלישת רוח, פתאום ממש צורחת בכאב. טסנו איתה לחדר מיון". אליה נבדקה במיון ילדים של בית החולים הלל יפה ע"י רופא ילדים ורופא עיניים, שקבע כי היא סובלת מכוויות בשתי עיניה בדרגה אחת. היא הושארה לטיפול והשגחה. במחלקת ילדים של 'הלל יפה' מדווחים כי בימים האחרונים ולקראת חג העצמאות הגיעו כבר מספר ילדים עם פגיעות דומות בגלל תרסיסי קצף ואחרים.

ד"ר דורון יצחקי, רופא העיניים שטיפל בילדה: "אליה כרגע מטופלת לכוויות, שהן בדרגה אחת, אבל לטובת בטיחות הילדים, וגם המבוגרים – ממליץ להימנע ממשחק בתרסיסים במהלך החג".
אליה והוריה, רביד ואלעד מבקשים גם הם להפנות את תשומת הלב, ולהימנע מלרכוש ולשחק בתרסיס: "לא ידענו שלתרסיס הזה יש כאלו השלכות. מבחינתנו צריך ממש לאסור את השימוש בו. אזהרה בלבד – זה לא מספיק". ואליה מוסיפה: "אני לא רוצה שאף ילד יחווה כאבים כאלה".
