N12
פרסומת

המחדלים באסותא: במשרד הבריאות שוקלים לסגור את היחידה להפריה חוץ גופית

בכירים בהנהלת המרכזים הרפואיים יזומנו לשימוע "לאור צבר אירועים חריגים ולנוכח התנהלות בעייתית" • האירועים שייבדקו: מקרים של התייבשות ביציות מופרות והחשד לאירוע בו נמצאה חוסר התאמה גנטית בין אב לילד במחלקה ברמת החייל - שלא דווחו גם כן למשרד הבריאות כנדרש

יולן כהן
פורסם:
אסותא רמת החייל
אסותא רמת החייל | עיבוד: משה מילנר,123RF, לע"מ, 123RF
הקישור הועתק

במשרד הבריאות זימנה היום בכירים באסותא לשימוע ואף שוקלים להורות על סגירה חלקית או מלאה של היחידה להפריה החוץ גופית בבית החולים, לאור "צבר אירועים חריגים נוספים" - כפי שפרסמנו ב"אולפן שישי".

המחדלים באסותא - סיקור N12

ד"ר הגר מזרחי, ראש חטיבת רפואה במשרד הבריאות, הודיעה כי השימוע ייערך בעקבות החשד לאירוע - שלא דווח תחילה למשרד - שבו נמצאה חוסר התאמה גנטית בין אב לילד, לאחר ביצוע טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית בבית החולים אסותא רמת החייל.

אסותא רמת החייל
בית החולים אסותא רמת החייל | צילום: משה מילנר, לע"מ

אירוע נוסף שבגינו ייערך השימוע הוא מקרה שלא דווח גם הוא למשרד הבריאות, בדבר התייבשות 13 ביציות מופרות - ומסתבר שמקרה דומה מאוד התרחש רק לפני מספר חודשים בבית החולים אסותא רמת החייל.

"האירועים הללו וסמיכותם, כמו גם אי הדיווח שלהם למשרד הבריאות, מעלים חשש לפגיעה בבריאות הציבור", נכתב בהודעת משרד הבריאות. "על כן, כאמור, נשקלת האפשרות להורות על סגירה מלאה או חלקית של היחידה" - כשהכוונה היא הן למחלקה בראשון לציון והן למחלקה ברמת החייל.

פרסומת

נציב קבילות הציבור למקצועות הרפואה, ד"ר בעז לב, הודיע כי הוא ממנה ועדת בדיקה בעקבות רצף האירועים הללו. הוועדה, שהרכבה דומה להרכב הוועדה שבחנה את פרשת החלפת העובר באסותא ראשון לציון, תבחן היבטים מקצועיים וארגוניים וניהוליים ואת האירועים הפרטניים המעלים חשד להתנהלות מקצועית לקויה, כמו גם את נוהלי הדיווח הרלוונטיים לאירועים אלה.