המאבק על העוברית: בחודש שעבר פרסמנו לראשונה ב-N12 שאישה בחודש ה-8 להריונה גילתה שהעוברית שברחמה אינה שייכת לה גנטית. משרד הבריאות נכנס לתמונה, וביום שלישי הקרוב בית המשפט לענייני משפחה צפוי לקיים דיון דרמטי על הדרישה להשתמש בבדיקת הרקמות שערכה האם כדי לאתר מומים גנטיים כדי לשים סוף לפרשה – למרות התנגדות האם הנושאת. ניתן להעריך כי ההחלטה תתגלגל לפתחו של הרכב מורחב של בית המשפט העליון - משום שאף צד אינו מתכוון לוותר.

עו"ד אסף שרעף, פרקליטה של האם ההרה: "מאז שנודע על דבר הטעות, חייהם של מרשיי אינם חיים. הם לא ישנים בלילות, הם לא מסוגלים לחזור לאורח חיים תקין. האופציה למסור את התינוקת לא נשקלה. האם נקשרה בקשר אמיץ עם התינוקת, בייחוד לאחר הניתוח המסובך והצנתור שהתינוקת עברה בלבה, ואשר האם עברה אותו בגבורה רבה תוך סיכון חייה".

עו"ד אסף שרעף
עו"ד אסף שרעף
עו״ד גלית קרנר (צילום: N12)
עו"ד גלית קרנר | צילום: N12

עו"ד גלית קרנר, פרקליטה נוספת של האם מסרה: "אנחנו כואבים את הכאב של כל המעורבים בפרשה. ואני בטוחה שבשאלת המבחן הזו הרת הגורל - למי שייכות הבדיקות שלנו, הבדיקות הגנטיות שלנו, אני בטוחה שבית המשפט יקיים ויישם את כוונת המחוקק, ולשמור את הבדיקות שלנו, הבדיקות הגנטיות שלנו, שלא ייעשה בהן שום שימוש אחר מלבד השימוש שלשמו הסכמנו כשעשינו אותן".

מנגד, עורכי הדין שמייצגים את מי שהם כנראה ההורים הביולוגיים של העובר שהוחלף בבית החולים אסותא אמרו שההורים אינם מעוניינים לדבר באופן ישיר כי ברצונם להימנע מהורדת ידיים תקשורתית. חשוב להם להרגיע את הרוחות ושהדיון ימשיך להתקיים בזירה המשפטית. לדבריהם, "הלב יוצא אל האישה ההרה והם מבינים שיש קורבנות במקרה הזה אבל טובת הילדה מחייבת ביצוע בדיקת רקמות בהקדם האפשרי שתכריע של מי התינוקת". הם הוסיפו כי אסור להיקלע למצב שבו התינוקת תיוולד ולא ידעו של מי ההורים שלה.

עורכי הדין דורי כספי ושירה פרידן, המייצגים את בני הזוג שהם ככל הנראה ההורים הגנטיים: "חלפו מעל שלושה שבועות מאז נודע לבני הזוג א' כי הם ההורים המסתברים של התינוקת – פרי זוגיותם, אהבתם, רקמותיהם ותאיהם. מאז הם ממתינים, נטולי אוויר, לצו שיפוטי שיאפשר את בדיקת הרקמות. הבדיקה המתחייבת לא דורשת כל דיקור נוסף, סיכון או אי נוחות, שכן הדגימות כבר קיימות".

"כל הדרכים עוברות דרך צומת קבלת המידע בבדיקה הגנטית, וזהו צו השעה. על כך מסכימים גם גורמי המקצוע במשרד הבריאות ובמשרד הרווחה, הסבורים שטובת הילדה וגם האינטרס הציבורי מחייבים זיהוי גנטי ודאי מהיר לפני הלידה", נכתב בתגובתם.