תינוק כבן שנה מאושפז במצב קשה בעקבות שפעת
התינוק הגיע למרכז הרפואי מאיר כשהוא סובל מפרכוסים בלתי נשלטים לאחר שנדבק בשפעת מזן A • הוא סובל ממחלה נשימתית קלה וכעת מאושפז בטיפול נמרץ • בית החולים: "מדובר בילד שני שהגיע לטיפול נמרץ ילדים בתקופה האחרונה בעקבות סיבוכים נוירולוגים של שפעת מזן A"


במרכז הרפואי מאיר הודיעו כי תינוק בן 11 חודשים הגיע לבית החולים כשהוא סובל מפרכוסים מרובים ובלתי נשלטים כתוצאה משפעת מסוג A שבה נדבק. הם הוסיפו כי הוא בדרך כלל בריא - וכעת הוא סובל ממחלה נשימתית קלה ומקבל טיפול תמיכתי.
ד"ר דגנית אדם, מנהלת טיפול נמרץ ילדים במרכז רפואי מאיר מציינת כי: "מדובר בילד שני שהגיע לטיפול נמרץ ילדים בתקופה האחרונה בעקבות סיבוכים נוירולוגים של שפעת מזן A. מומלץ להימנע מתחלואת השפעת וסיבוכיה ולחסן תינוקות וילדים".
לפני שנה נפטר בן 6 וחצי מנתיבות, יוסף נעים ז"ל,. תוצאות הבדיקות שעשו לו העלו כי הוא נשא את נגיף השפעת – מה שמחזק את ההערכה שהוא מת כתוצאה מסיבוך של הנגיף. זמן קצר לאחר המקרה - גם ארבע אחיותיו של הילד החלו לגלות תסמינים דומים - ופונו אף הן לבית החולים.