התפרצות מדאיגה: לפחות 8 בני אדם מתו ממחלת הכולרה בדרום בירת האיטי, פורט או פרינס, כך הודיעה אמש (ראשון) ממשלת האיטי. במדינה חוששים כעת מתרחיש של עשרות אלפי מתים, כפי שקרה לפני יותר מעשור. לפי משרד הבריאות במדינה, התפשטות המחלה נובעת מתנאי מחייה צפופים ו"לא תברואתיים" באחת משכונות העוני בבירה. 

"כולרה היא מחלה שיכולה להתפשט מאוד מהר", הזהיר ד"ר לור אדריאן, מנכ"ל משרד הבריאות של האיטי. "אנחנו מקווים שזה לא יתפשט". כפי שהודיע משרד הבריאות במדינה, מזון ומים הנגועים בחיידקי המחלה - עלולים לגרום לתסמינים של שלשולים קשים ולהתייבשות, שיכולים להפוך לקטלניים. 

האו"ם התייחס להתפשטות המדאיגה במדינה, והודיע כי הוא פועל יחד עם הממשלה לשלוח צוותי חירום לאזורים שבהם דווח על התפרצות המחלה. במקביל שר הבריאות של האיטי, ד"ר אלכס לארסן, התייחס למחאות שמתקיימת בבירה - אך ביקש מהמוחים לתת גישה לאפסקת מים עבור התושבים. "אנשים לא שותים מיים נקיים, מפני שלא היו כאלה באזורים האלה כבר המון זמן", אמר. עוד הוא הוסיף כי החולים לא הצליחו להגיע לקבלת טיפול מציל חיים בבית החולים - ומתו.

שר הבריאות האיטי (צילום: רויטרס)
שר הבריאות של האיטי ד"ר אלכס לארסן: ""אנשים לא שותים מיים נקיים" | צילום: רויטרס



מקרי המוות מהמחלה מתגברים בעקבות הפגנות מתמשכות שמשביתות את הזמינות של שירותים בסיסיים ברחבי האיטי, כמו גישה לטיפול רפואי ולאספקת מים נקיים - המהווים בסיס לסיוע בהמשך התפשטות המחלה. מנכ"ל משרד הבריאות התייחס להפגנות ולהשתלטות של הכנופיות על אזורים בבירה, ואמר כי זו "בעיה אמיתית".

זו אינה הפעם הראשונה של התפרצות המחלה בהאיטי. בשנת 2010 מחלת הכולרה התפשטה במהירות שיא במדינה, הדביקה כ-800 אלף בני אדם וגבתה את חייהם של 10 אלף.