המאכלים שאתם צריכים: ירקות ופירות מועילים לבריאות, זה כבר ידוע. עכשיו מתברר שצריכה של מאכלים שמכילים נוגדי חמצון עשויה לעכב הידרדרות של תפקודי המוח. 

במחקר החדש שהתפרסם בעיתון ״נוירולוגי״, בדקו חוקרים קבוצה של כ-1,000 נבדקים בגילי 80 - ומצאו שנבדקים שצרכו כמויות גבוהות יותר של מאכלים שבהם יש נוגדי חמצון -"חוו ירידה קוגנטיבית איטית יותר ביחס לאלו שלא צרכו", ציין ד"ר אמיר גליק, 

תרופת פלא? תה ירוק (צילום: AP)
תה ירוק - יסייע במניעת מחלות מוח. אילוסטרציה | צילום: AP

"אנחנו יודעים שבתהליכים של דמנציה ושל אלצהיימר יש תגובה דלקתית מוגברת או לא מאוזנת", הוסיף ד"ר גליק. "ואותם חומרים נוגדי חמצון יכולים להפחית את התגובה הדלקתית וכך לעכב התקדמות לדמנציה, לאלצהיימר ולמחלות הללו".

אלינה סגל, תוזנאית, הסבירה על נוגדי החמצון: "מדובר בחומרים שמונעים את הנזק שנגרם לתאים שבעצם גורם להזדקנות המוח ולירידה ביכולת החשיבה ובזיכרון. המחקר הזה בעצם הראה שמספיקה כמות מינימלית של כוס אחת ביום של עלים ירוקים כלשהם. כמובן שמעבר לזה אם אנחנו מוסיפים לזה תפוח עץ, עגבניות שרי, בצל, תימין כתבלין - כל אלה כמובן מועילים יותר".

_OBJ

אז אילו מאכלים מכילים נוגדי חמצון? עגבניות שרי, אספרגוס, אוכמניות, עלים ירוקים (בייבי, תרד, ברוקולי) מכילים כמות גבוהה של נוגדי חמצון. וחוץ מפירות וירקות, גם בתה ירוק ובתה שחור יש נוגדי חמצון. וחובבי היין, בשורה גם לכם - כן, גם יין מכיל נוגדי חמצון.

"יין אדום מפורסם בסגולותיו הבריאותיות", הסביר קשת רזילי מיכאלי, מנהלת יקב הרי גליל. "הבולטת ביותר מביניהן היא בכמות נוגדי החמצון אשר יש בענבים האדומים ואחר כך גם במוצר הסופי - ביין שלנו. מעבר לזה שמדובר במשהו שהוא טעים ומהנה אז כמובן שאנחנו מודעים גם לסגולות הבריאותיות שלו".

_OBJ

מיכה ועדיה, גם הוא מיקב הרי הגליל, הוסיף: "עם השנים יוצאים יותר ויותר מחקרים שעסוקים בכמה יין בריא לבן-אדם. אני ממליץ לא לשתות יותר מדי. אבל למעשה יין ובריאות הולכים יד ביד, במיוחד יין אדום, שיש בו הרבה נוגדי חמצון".