לאחר מחדל ההפריה שהיה באסותא ראשון לציון, משרד הבריאות ערך בסוף אוקטובר ביקורות בכל המרכזים הרפואיים של אסותא, בהם אסותא רמת החייל - בית חולים ידוע מאוד שמטפל בעשרות אלפי נשים. אלא שמסתבר שמשרד הבריאות גילה שם ממצאים מטרידים וחמורים מאוד.

אחד מהממצאים הראשונים שמשרד הבריאות גילה - הוא שהופעל חדר ניתוח ללא אישור המשרד. מעבר לכך, יש תיעוד חסר לאימות זהות המטופלות - ליקוי שכזה הוא שהביא לאותו המחדל שהיה באסותא ראשון לציון. עוד גילה משרד הבריאות כי יש מחסור בעובדי מעבדה, אחיות, צוות פסיכולוגי וצוות סוציאלי.

נשים רבות מגיעות לאסותא רמת החייל דרך קופות החולים, אך לא מעט מהן מגיעות גם באופן פרטי. הן משלמות אלפי שקלים, ועוברות משא קשה מאוד - גם רגשית וגם רפואית, כדי לזכות בילד. ואז מתגלים הממצאים החמורים הללו.

תגובת אסותא: "הנחיות משרד הבריאות בבקרה הנוכחית הן חדשות, רובן יושמו מיידית ואחרות נלמדות. עוד טרם הביקורת הוחלט על הורדת היקף הפעילות כדי להמנע מעבודה בשעות הערב המאוחרות".


להלן עיקרי הליקויים מדוח הבקרה: 

  • בין החודשים יוני לאוקטובר 2022 הופעל חדר ניתוח נוסף ללא אישור משרד הבריאות, בו השתמשה  היחידה בימים בודדים ובמשמרות של 4 עד 8 שעות. פעילות זו הופסקה בעקבות בקרת משרד הבריאות.
  • נמצא ליקוי באחד משלבי זיהוי המטופלת במהלך הפרוצדורה.
  • תנאי קבלת הסבר להסכמה מדעת של המטופלת אינם משביעי רצון - ההחתמה על טופס הסכמה לשאיבה וטופס הסכמה להרדמה מבוצע בפרוזדור סמוך באופן מיידי לכניסה לחדר ניתוח.
  • היעדר תיעוד של זיהוי כפול של המטופלת בשלב לאחר השאיבה, למרות ביצוע זיהוי המדבקות ע"י שני אמבריולוגים עם העברת הביציות לצלחת חדשה. יש לדאוג לביצוע וזיהוי תיעוד כפול ע"י שני אמבריולוגים.
  • תת-תקינה חמורה של צוות עובדי מעבדה IVF (אמבריולוגים) - יש להפחית  לאלתר את מספר מחזורי טיפול למספר האמבריולוגים הקיים. אם וכאשר יוספו אמבריולוגים ותורחב התקינה ניתן יהיה להעלות את מספר מחזורי טיפול בהתאמה.
  • תת-תקינה של אחים ואחיות, חשוב לציין כי כל אתרי היחידה מאוישים ע"י אחיות בעלות כשירות מתאימה. על היחידה להציג למשרד הבריאות פירוט של מערך הסיעוד ביחידה היקף משרה, הכשרה, תפקיד / תחומי אחריות.
  • תת-תקינה של הצוות הפסיכו-סוציאלי - יש להתאים את תקינת הצוות הפסיכוסוציאלי להיקף הפעילות של היחידה.