ממתינים לתשובות: 8 ימים חלפו מאז חשיפת מחדל ההפריה בבית החולים אסותא ראשון לציון ב-N12 - והיום (חמישי) מתברר כי ביצוע הבדיקות הגנטיות שנועדו לוודא למי שייך העובר מתעכבות, בשל המתנה להחלטת בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון. לצד זאת, מבין 10 הנשים שעשויות להיות אם העובר - רק עם אחת נוצר קשר, בעוד שהנשים האחרות לא יודעות כלל שהן עשויות להיות קשורות לאירוע החריג.

סיקור מחדל ההפריה ב-N12:

בעוד שזהותה של אם העובר עדיין אינה ידועה, נעשים מאמצים להתחיל את ביצוע הבדיקות הגנטיות שיסייעו לברר מיהי אם העובר. עם זאת, בבית החולים נדרשים לאישור בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון - שעדיין לא מסר את תשובתו.

נכון לעכשיו, אחת מבין 10 נשים היא בסבירות גבוהה אם העובר. בבית החולים מדגישים כי נתון זה אינו מבוסס על ממצאים רפואיים, אלא על הצלבת תאריכים ומועדים אפשריים שבהם התבצעו טיפולי הפוריות. לצד זאת, ייתכן שגם לאחר קבלת התשובות לבדיקות הגנטיות יתברר שאחת מ-10 המטופלות אינה אם העובר - מה שייאלץ את בית החולים להרחיב את החקירה והבדיקות בהתאם לצורך.

תינוק בבית החולים | אילוסטרציה (צילום: 123rf)
תינוק בבית החולים | אילוסטרציה | צילום: 123rf

לצד הדברים הללו, בבית החולים לא יצרו קשר עם כל עשר הנשים - אלא רק עם אישה אחת שבסבירות גבוהה היא אם העובר. בינתיים, האישה שנמצאת בהיריון מתקדם עם העובר עדיין לא מאפשרת לבית החולים שבו התגלה חוסר ההתאמה הגנטית למסור לאסותא את התוצאות הגנטיות - מה שיכול להקשות על תהליך הבירור. בנוסף, היא עדיין לא הודיעה לגורמים הרפואיים מה ברצונה לעשות שכן, היא עדיין מעכלת את הבשורה בעקבות אותו אירוע קשה.

כעת כלל הגורמים המעורבים ממתינים לתוצאות הבדיקות הגנטיות על מנת להיערך לשלבים המשפטיים הכרוכים באירוע. מאחר שמקרה מסוג זה הוא תקדימי בישראל, יידרשו השופטים להכריע למי יימסר התינוק בעת היוולדו - והתיק עשוי להתגלגל לפתחו של בית המשפט העליון. במקרה דומה שהתרחש באירופה לפני מספר שנים, בית המשפט פסק למסור את התינוק לאם הביולוגית. מנגד, בארה"ב הכריעו השופטים על מסירת התינוק דווקא למטופלת שנשאה ברחמה את העובר.