ביומיים האחרונים טופלו בבית החולים העמק 48 אנשים שסבלו מהרעלת מזון, לאחר שהשתתפו בחתונה באולם האירועים "יפיע" שבקרבת היישוב זרזיר. הם נדבקו בחיידק מסוג שיגלה, שגורם לחום גבוה, כאבי בטן ושלשולים.

התסמינים מופיעים יום או יומיים אחרי ההדבקה, ובדרך כלל הם עוברים אחרי כשבוע. מדי שנה אלפים נדבקים בחיידק הזה בישראל.

מבדיקה ראשונית של גורמי המקצוע במשרד הבריאות, עולה כי אולם האירועים פעל ללא רישיון. הפעילות בו הופסקה, ובעל המקום הוזמן לשימוע במשרד הבריאות. בדיקת נסיבות האירוע נמשכת.

על פי גורמים בבית החולים העמק, שבו טופלו נפגעי הרעלת המזון, מספר הנפגעים הוא הרבה יותר גבוה ממה שנמסר עד כה. לדבריהם, יותר מ-100 אורחים, ילדים ומבוגרים, טופלו במיון.

בתחילת החודש פרסמנו ב"תוכנית חיסכון" על חשד להרעלת מזון במלון דן באילת, זאת לאחר שעשרות אורחים במלון התלוננו על תסמינים, לרבות כאבי בטן חזקים. שניים מהאורחים אף פנו לטיפול בבית החולים יוספטל, ואישה נוספת פנתה לטיפול במרפאת מיון של אחת מקופות החולים.