פרסום ראשון: כ-50 חולי סרטן בלוטת התריס ישראלים עלולים להיות בסכנה בשל תקלה מסתורית בכור גרעיני בחו"ל, כך נודע הבוקר (שלישי) ל-N12. אחד הטיפולים המקובלים בסרטן מסוג זה הוא טיפול ביוד רדיואקטיבי, שמיוצר בכורים גרעיניים ומשמיד את מוקדי הגידול הסרטני.
בעקבות תקלה שנוצרה באחד משני הכורים שממנו רוכשים בתי החולים הישראלים את היוד, החל מתחילת פברואר עשרות חולי סרטן לא מקבלים את הטיפול שלו הם זקוקים. לטיפול אין תחליף עבור חולי סרטן בלוטת התריס, אך רוב המומחים סבורים שעיכוב של חודש או חודשיים בקבלת הטיפול לא יסכן את המטופלים. מנגד, חלק מהמומחים חוששים שאפילו עיכוב קל עלול להיות מסוכן, ומזהירים שכרגע עדיין לא ברור בכלל מתי תתחדש האספקה.
בלוטת התריס ממוקמת בצוואר ואחראית על קליטת היוד ממחזור הדם. הבלוטה מייצרת מהיוד הורמונים שנחוצים לגוף האדם. הטיפול ביוד 131 שנקרא גם יוד רדיואקטיבי ניתן לחולים בכדורים לבליעה והוא משמיד את שאריות הרקמה ואת מוקד הגידול הסרטני. הוא גורם גם לקרינה רדיואקטיבית מהמטופלים, ולכן הם נדרשים לבידוד קפדני של שבוע.
תגובת משרד הבריאות: "מבירור שנערך מול החברות המסחריות עולה כי קיים חוסר זמני אשר צפוי להסתיים לקראת אפריל. משרד הבריאות נמצא בקשר עם מוסדות הבריאות, בשלב זה לא נראה כי הדבר צפוי לפגוע בטיפול בחולים".