מחקר חדש בארצות הברית מראה כי תחלואת קורונה בקרב ילדים עלולה להעלות את הסיכון שלהם לחלות בסוכרת. מחקר של ה-C.D.C, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית, מראה כי ילדים שהחלימו מקורונה נמצאים בסיכון גבוה משמעותית לחלות בסוכרת, בהשוואה למי שלא חלו. המסקנה הזו התבססה על נתונים שנלקחו ממאגרי מידע של מבוטחים מתחת לגיל 18 שחלו בסוכרת, החל ממרץ 2020 ועד ליוני 2021.

כחלק מניתוח הנתונים נערכה השוואה בין הקבוצה של מי שהחלימו מקורונה - מול מי שלא דווח כי חלו כלל. בעוד שבקבוצת הילדים שלא חלו, חלה עלייה של 30% בתחלואה בסוכרת, שגם היא עלייה משמעותית; בקרב מי שחלו – נרשמה עלייה של פי 2.6 בהופעת מקרים חדשים של סוכרת.

חיסוני ילדים עד גיל 11 בארה"ב, חיסונים, חיסון, קור (צילום: רויטרס)
חיסוני ילדים עד גיל 11 בארה"ב, חיסונים, חיסון, קורונה, חיסון ילדים | צילום: רויטרס

בבדיקה לא ערכו הבחנה בין סוכרת מסוג 1 ("סוכרת נעורים"), לבין סוכרת מסוג 2, ולכן לא ברור מה אופי התחלואה מהבחינה הזו. כמו כן, לא ניתן להעריך אם סוכרת מסוג 2 היא מצב רפואי חולף בהקשר הזה, או מחלה כרונית שתלווה את הצעירים לאורך זמן, זאת מכיוון שאחרי רובם המעקב נמשך לא יותר מכמה חודשים. המחקר הזה מצטרף למספר מחקרים שנערכו בעבר והציגו עלייה דומה בסיכון בקרב מבוגרים.

באווירה הנוכחית אשר מתאפיינת במידת מה של שאננות מול הקורונה והאומיקרון המידבק אך הלא-אלים, המחקר הזה עשוי לשמש כתזכורת לחשיבותם של החיסונים, לפחות כך מקווים אנשי הרפואה. דוקטור שרון סיידא מה-C.D.C אשר הובילה את המחקר אמרה: "זה חשוב שצוותי מרפאות, רופאי ילדים והורים יהיו מודעים לסימנים ולסימפטומים של סוכרת, כדי שיוכלו לסייע באבחון נכון של הילדים". הסימפטומים שהיא ציינה הם: תחושת צמא מוגברת, השתנה מוגברת, ירידה לא מכוונת במשקל ועייפות.

המנגנון שעומד מאחורי הקשר בין קורונה וסוכרת עדיין לא ברור, וכפי שציינו החוקרים הוא ככל הנראה מורכב. עם זאת, הוסיפו החוקרים, יכול להיות כי מקור ההשפעה קשור בעובדה שהקורונה עלולה לפגוע בתאי הלבלב, האיבר שמייצר את הורמון האינסולין - מווסת הסוכר בדם.

את המחקר המלא תוכלו לקרוא כאן