ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, צפוי להכריז מחר (שני) על ביטול הבידוד למאומתים ולמי שנחשף אליהם החל מסוף השבוע הבא. המהלך כבר זכה לביקורת וחלק מהמתנגדים הגדירו אותו "לא חכם" ו-"מוקדם מדי". ג'ונסון: למדנו לשמור על עצמנו גם בלי להגביל את החירות האישית.

"צעד אחר צעד": המדינות שיסירו את הגבלות הקורונה 

במסגרת תוכניתו של ג'ונסון "לחיות עם הנגיף" הוא יכריז בנאום שיישא מחר כי החיסונים, הבדיקות ותוכנית הטיפול בחולי הקורונה תספיק לשמור על בריאות הציבור, לצד הסרת ההגבלות".

"למדנו איך הנגיף פועל"

"הקורונה לא תיעלם פתאום ועלינו ללמוד לחיות עם הנגיף ולהמשיך לשמור על עצמנו מבלי להגביל את החירות האישית", הסביר ג'ונסון, "בנינו הגנות חזקות מפני הנגיף במהלך השנתיים האחרונות. בין השאר באמצעות חיסונים, בדיקות, טיפולים חדשים והבנה מדעית של איך הנגיף פועל".

ג'ונסון הוסיף: "הודות לתוכנית החיסונים המוצלחת שלנו וההיענות הגדולה של הציבור להגיע ולהתחסן  - אנו נמצאים כעת בעמדה שבה ניתן להוציא לפועל את התוכנית של לחיים לצד הנגיף".

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון (צילום: Stefan Rousseau- WPA Pool/Getty Images)
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון | צילום: Stefan Rousseau- WPA Pool/Getty Images

מערכות הבריאות בבריטניה ימשיכו לפקח על התפשטות התחלואה בציבור ויגדילו את מספר הבדיקות והחיסונים - "אם יהיה בכך צורך". למעלה מ-48 מיליון תושבים בריטניה קיבלו שתי מנות חיסון - כ-85% מהאוכלוסיייה. למעלה מ-37 מיליון קיבלו גם את המנה השלישית - "הבוסטר".

סין תסייע להונג קונג: "משימתנו העיקרית" 

עלייה בתחלואה נרשמה בהונג קונג עם 6,063 מאומתים שאובחנו במדינה ביממה החולפת. בעקבות זאת, הודיעו בממשלה על תוספת של 1,000 מיטות אשפוז בבתי החולים, על מנת להקל בעומס שנוצר. גם נשיא סין שי צ'ינפינג הודיע שיסייע להונג קונג במאבקה בתחלואה: "זו משימתנו העיקרית".  

שי. הפגישה תיערך כמתוכנן (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

"נכנסנו למשימה כוללת של מאבק בתחלואה", הכריזו בממשלת הונג קונג, "זאת בעזרת נשיא סין שי צינ'פינג שיסייע לייצב את המגפה ולשלוט בה".

פורטוגל: אין צורך בתעודת חיסון או בדיקת שלילית

בפורטוגל יכריזו על הסרת מרבית הגבלות הקורונה במדינה. האזרחים במדינה, כמו גם התיירים המבקרים בה, לא ייאלצו יותר להציג בדיקה שלילית בכניסה לאירועים המוניים. בנוסף, תוסר החובה להציג תעודת חיסון בכניסה לברים, מסעדות ומקומות ציבוריים נוספים. המהלכים הללו צפויים להיות מאושרים על ידי נשיא פורטוגל.

ליסבון, פורטוגל (צילום: רויטרס)
גם בפורטוגל מסירים הגבלות. ליסבון | צילום: רויטרס

בשבוע האחרון נרשמו בפורטוגל 122,966 מאומתים לקורונה. על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן שיעור ההתחסנות בפורטוגל עומד על 23,179,590 בני אדם. מדובר בכ-94% מהאוכלוסייה. כ-70% ממנה כבר קיבלו גם את הבוסטר.

הולנד: "המדינה תיפתח מחדש"

הולנד הודיעה שתסיר את כל הגבלות הקורונה כבר ב-25 בפברואר, במקביל לירידה במספרי המאושפזים בבתי החולים ובנתוני התחלואה הכללית במדינה. בין היתר, ברים, מסעדות ומועדונים יחזרו לפעול במתכונת זהה למצב שהיה לפני פרוץ המגפה וריחוק חברתי ועטיית מסכות במקומות ציבוריים כבר לא יהיו חובה.

מבלים הולנדים ברחובות לפני חג המולד (צילום: Reuters)
מבלים ברחובות הולנד לפני חג המולד, על רקע הכניסה לסגר | צילום: Reuters

הולנד היא אחת המדינות שזכתה להרבה כותרות שליליות במהלך גל האומיקרון, לאחר שהחליטה על סגר נרחב למדי, שהביא לסגירה מוקדמת של מקומות בילוי כבר בשעות הערב המוקדמות. "המדינה תיפתח מחדש", אמר שר הבריאות ההולנדי ארנסט קויפרס ביום שלישי. "העסקים במדינה ישובו לשעות פתיחה נורמליות, כמו שהיו לנו לפני הקורונה. כבר לא תצטרכו להקפיד על מרחק של מטר וחצי מאנשים אחרים".