הכאוס במערכת החינוך: ההנחיות משתנות חדשות לבקרים, מה שמשפיע במיוחד על ההתנהלות במסגרות החינוכיות. בלילה פג תוקפו של מתווה הכיתה הירוקה, אולם לפי שעה אין הסכמה על תוכנית חליפית שתאפשר שגרת לימודים תקינה. בתוך כך, שרת החינוך יפעת שאשא ביטון מתחה ביקורת היום (שני) על ההחלטה של משרד הבריאות לבטל את "הכיתה הירוקה", ואמרה כי הדבר יוצר "נזק אדיר לילדים". הפרויקטור פרופ' זרקא הבהיר מצידו: "הכיתה הירוקה לא תחזור כל עוד יש אומיקרון".

"אני מבינה את מצב התחלואה ואת זה שאנחנו בתקופה מורכבת", אמרה שרת החינוך, "אבל צריך לזכור שבתוך מערכת החינוך אנחנו מנהלים שתי מגפות במקביל: האחת, ההתמודדות עם הקורונה, והשנייה זה המשבר החברתי והחוסן הנפשי של הילדים". פרופ' זרקא הסביר היום בהצהרה את ההחלטה לבטל את המתווה: "חובתנו הראשונה לשמור על בריאות התלמידים לפני שנביא אותם לכיתה ללמוד. ככל שנמצא מתווה, נשמח שהתלמידים יבואו ללמוד, אך ככל שאין כזה נשמור קודם על הבריאות שלהם, נקווה שהגל יעבור מהר ושהם יוכלו לחזור ללמוד פיזית בכיתה".

מסכימים שלא להסכים?

בעוד ישראל צועדת לקראת שיא גל האומיקרון, משרד החינוך לא מצליח להגיע להסכמות עם משרד הבריאות. לדברי שאשא ביטון,  במשרד הבריאות מלכתחילה לא הייתה התלהבות גדולה לגבי הכיתה הירוקה. "עכשיו אנחנו רואים שעם תפוגת התוקף הם החליטו שלא להאריך את המתווה, ולי קשה להבין את העניין הזה כי אנחנו גורמים פה נזק אדיר גם לילדים שאנחנו לא מצליחים לשמור להם על שגרה. זה נזק גם להורים עם ילדים בכיתות הנמוכות בעיקר שיצטרכו לשבת איתם בבית".

בהצהרה היום אמר פרופ' זרקא: "גם אנחנו מאוד רוצים שהילדים לא יהיו בבית אלא יגיעו למערכת החינוך עם החברים, ילמדו פרונטלית וההורים ילכו לעבודה. באומיקרון לצערי זה לא יכול לקרות. קצב ההדבקה של הווריאנט יביא לכך שדי מהר הכיתה תתלקח ודי מהר תהיה התפרצות בכיתה".

לדברי שרת החינוך, הפרויקטור והיא אכן הסכימו כי צריך לפשט את ההנחיות כשזה נוגע למערכת החינוך: "להפוך את המתווה למתווה שקיים בקהילה – אם יש תחלואה בקהילה מסוימת ובבית ספר מסוים, הילדים יתנהגו כפי שמתנהלים בחשיפה שיש בקהילה הרחבה".