בתום דיונים סוערים משעות הבוקר, הכריע הערב (רביעי) ראש הממשלה נפתלי בנט כי הבידודים במערכת החינוך יסתיימו החל ממחר. שאלנו את מטה ההסברה למאבק בנגיף קורונה כמה שאלות, במטרה להבין טוב יותר את ההחלטות החדשות.

סיקור נרחב ב-N12

מי פטור מקיום בדיקה?

ראשית, לתלמידי החינוך המיוחד יש פטור מביצוע בדיקות. בנוסף, גם לילדים מחלימים טריים, כלומר אלה שהחלימו ב-60 הימים האחרונים. לגבי תלמידים לא מחוסנים שאינם מחלימים – אם לא ייבדקו כנדרש בימים ראשון ורביעי ולא ידווחו כראוי בפורטל משרד החינוך, הם ייאלצו להיכנס לבידוד במידה וייחשפו לחולה מאומת. נוסף על כך, תלמיד לא מחוסן שאינו מחלים ייכנס לבידוד של חמישה ימים גם במידה ואחד מבני ביתו אובחן כמאומת. 

האם הפטור מבידוד תקף לכולם וגורף לכל התלמידים?

הפטור מבידוד תקף לכולם ובאופן גורף לכלל התלמידים.

מה צריך לעשות ילד בבידוד שרוצה לצאת ממנו? מתי הוא צריך לעשות את הבדיקה, והאם היא צריכה להיות בדיקה מוסדית?

זה מתבצע רטרואקטיבית, כלומר מי שנמצא בבידוד כתוצאה מחשיפה בלבד ולא כי הוא חולה מאומת, יכול לבצע למוחרת בבוקר בדיקת אנטיגן וכמובן לדווח בקישור הבא: https://apps.education.gov.il/NmmNetAnt/Antigen

נושא הדיווח פה חשוב מאוד - וזה חובה. אם התלמיד מקבל תוצאה שלילית, הוא רשאי ללכת לבית הספר. לגבי הבדיקה, היא לא צריכה להיות מוסדית ויכולה להיות גם בדיקה ביתית.

תלמידים מגיעים לבית ספר בתל אביב, ארכיון (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
תלמידים מגיעים לבית ספר בתל אביב, ארכיון | צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

האם הפטור מבידוד יהיה תקף גם אחה"צ, או רק בשעות הלימודים?

הפטור יהיה תקף גם אחר הצוהריים, ולא רק בשעות שבהן יש לימודים. ממחר תלמידים שנמצאו שליליים בבדיקה לא יצטרכו בידוד כלל.

ברגע שהמתווה נכנס לתוקף - כלל הילדים שנמצאים בבידוד יכולים לצאת באופן מיידי?

כן, אין משמעות למועד החשיפה המדויק. אם התלמיד יקבל תשובה שלילית בבדיקה הביתית, הוא יוכל לצאת מן הבידוד, ללא קשר לשאלה מתי הוא נחשף לחולה מאומת.