ועדת הבריאות של הכנסת דנה היום (חמישי) בניסיון לפתור את המשבר המתמשך בין ארגון ההצלה הלאומי מגן דוד-אדום, לבין ארגון איחוד הצלה המבקש לקבל דיווחים מצילי החיים בזמן אמת ממוקד מד"א. בשעה זו הדיון בוועדה נמשך, ובסופו תתקיים הצבעה בקריאה ראשונה על הצעת חוק לאיחוד מוקדי החירום הרפואיים הטלפוניים של ארגוני ההצלה.

המחלוקת נעוצה בכך שלטענת איחוד הצלה, המתנדבים בארגון אינם חשופים למידע שעשוי להציל חיים בזמן קבלת הדיווח. בארגון הציגו מספר מקרים שבהם לטענתם, כונן שמתגורר בקרבת מקום לאדם שחש מצוקה רפואית, לא קיבל את ההודעה ממוקדי החירום הלאומיים ומשום כך, לא היה יכול להגיע ולהעניק טיפול רפואי מיידי. 

בוועדה, בראשותה של חה"כ עידית סילמן שהינה אחת מיוזמות החוק, הוצגו נתונים לפיהם ישנם 3,530 מתנדבי איחוד הצלה שמחוברים למערכות מגן דוד-אדום, וכ-2,400 מתנדבים נוספים שלא מחוברים למערכת.

הוועדה החליטה על הוראת שעה שתהיה תקפה לחצי שנה ותחייב את הארגונים, עד ליום שני הקרוב, לחבר את 2,400 כונני איחוד הצלה למערכת מד"א. בנוסף, מעתה יתבצע קשר ישיר בין המוקדים של שני הארגונים שישתפו פעולה במקרי חירום. תנאי נוסף הוא כי שני הארגונים ידווחו על קריאות החירום למשרד הבריאות בכל חודש. בתום חצי השנה, הכנסת תבחן את יישום המתווה.

דיון בועדת הבריאות על הצעת חוק לאיחוד מוקדי החירום
דיון בוועדת הבריאות

הדיון החל בשעות הבוקר ונמשך למעלה מ-7 שעות. במהלכו, נשמעו חילוקי דעות בין נציגי ארגוני ההצלה וחברי הכנסת בנוגע לנוסח החוק. במהלך היום התנהל משא ומתן, התייעצויות והפסקות - עד שהושגה פשרה שבה לקחו חלק חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות. שר הבריאות לשעבר, חה"כ יעקב ליצמן, תקף במהלך הדיון את יו"ר הוועדה, חה"כ סילמן, על נוסח החוק: "אפשר להגיע לגישור ולהביא לפתרון בין הצדדים באמצעות הוראת שעה". לאחר אישור הסעיף בוועדה, חה"כ גפני התבדח כשפנה לאחד מעוזריו: "תבדוק בחוץ בבקשה אם המשיח באמת הגיע".