על רקע העלייה ההולכת וגדלה בתחלואה בעקבות התפשטות וריאנט האומיקרון, במשרד הבריאות שוקלים לקצר את הבידוד למאומתים ל-5 ימים בלבד. אומנם החל מאתמול (חמישי) הבידוד התקצר ל-7 ימים, אולם כבר היום יש 260 אלף נדבקים בישראל והמספר צפוי רק לגדול – עד לכדי הערכות של כמה מיליוני נדבקים בישראל.

לפי שעה, מספר הנדבקים הגבוה אינו משפיע על מחלקות האשפוז בבתי החולים, אולם בהחלט משפיע על תחושת "הסגר השקט" – מה שפוגע באופן ניכר במשק, מערכת החינוך ועוד. לצד זאת, לא מעט רופאים ואנשי צוותים רפואיים מאומתים, והיעדרם מהעבודה בשל חובת הבידוד דווקא כן משפיע על יכולתם של בתי החולים להתמודד עם העלייה בתחלואה.

במקביל, היום נכנסה לתוקף ההוראה החדשה של מתחמי בדיקות ה-PCR, שנועדה להקל על העומסים במעבדות – כאשר כעת ממתינים הנבדקים לעיתים אף שלושה ימים עד לקבלת תשובה. בפועל, אף אחת מהמעבדות בפיקוד העורף ובקופות החולים אינה עומדת ביעד שנקבע – עד 18 שעות המתנה לתשובה, כאשר רובן הגדול מספקות תשובה לאחר יותר מ-30 שעות.

מוקד בדיקות קורונה של מד"א בעיר אופקים (צילום: פרטי - מאושר)
צילום: פרטי - מאושר

מהלך נוסף בדרך להפחתת העומסים על מערך בדיקות ה-PCR מגיע עם ההחלטה לפתוח תורים נפרדים עבור האוכלוסייה המבוגרת. במשרד הבריאות מבקשים למנוע מצב שבו מבוגרים ואנשים מאוכלוסיות אחרות בסיכון יידרשו להמתין כמה ימים עד לקבלת תוצאות, מה שעלול להיות בעל השפעה קשה עבורם, ולהפריד אותם ולהעניק להם עדיפות בבדיקות ובתוצאות. בהתאם לכך, המבוגרים יקבלו תוצאה בתוך יממה לכל היותר, ואילו יתר הנבדקים יקבלו הודעה שתוצאות הבדיקה שלהם יכולות להתעכב בעד 5 ימים.

גם במתחמי הבדיקות המהירות העומס הרגיל והמוכר נמשך. בשל כך, במטרה להפחית את העומס, חברת שיבא טרגט תחל בשבוע הבא להפעיל עמדות בדיקה מהירה בתחנות דלק שונות ברחבי הארץ, כך פרסמנו אמש לראשונה.

דובר מד"א על העומסים במתחמי הבדיקות (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , באדיבות ספורט 1)
מתוך "חדשות הבוקר" עם ניב רסקין | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , באדיבות ספורט 1

בשלב הראשון ייפרסו 7 עמדות בדיקות אנטיגן מוסדי בתחנות פז מחוץ למרכזי הערים השונות. רוב התחנות יפעלו שבעה ימים בשבוע, ועל פעילותן ניתן להתעדכן באפליקציית יילו. מתחמי הבדיקות החדשים צפויים להביא להקלה בעומסים הכבדים שנראו בימים האחרונים במתחמי האנטיגן.