פרויקטור הקורונה, פרופ' סלמאן זרקא, קיים היום (שני) תדרוך לעיתונאים. "נתוני התחלואה שמדווחים ממשיכים להראות עלייה בכמויות הנדבקים וטרם הגענו לשיא", אמר. "אנחנו עדים גם לעלייה בכמות החולים הנזקקים לטיפול רפואי ומגיעים לאשפוז". פרופ' זרקא אמר גם כי הנתונים מעידים על כך שהתחלואה מאומיקרון קלה יותר בהשוואה לדלתא.

בדיקת קורונה בירושלים (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
בדיקת קורונה בירושלים | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

הפרויקטור התייחס לטענתה של פרופ' מטות שמרבית המאושפזים במחלקות הקורונה נמצאים שם ממגוון סיבות אחרות: "קשה להפריד בין המקרים שמאושפזים עם קורונה לאלו שמאושפזים בגלל הקורונה. למשל מי שאובחן עם שבר ברגל ונדבק עם קורונה ברור מה סיבת האשפוז. לעומת זאת אנשים עם מחלות רקע מורכבות פעמים רבות ההסתבכות מתרחשת אחרי ההדבקה בקורונה. לא קיים מנגנון בשביל להגיע להבנה חד-ערכית לגבי 'עם קורונה' לעומת 'בגלל קורונה'". הפרויקטור הוסיף: "ההבנה שלנו היא ש-78% מהמונשמים הגיעו לכך 'בגלל קורונה' ולא 'עם קורונה'".

מוקדם יותר היום החליט רה"מ בנט על קיצור הבידוד ל-5 ימים בלבד, בכפוף לשתי בדיקות אנטיגן שליליות - ביום הרביעי והחמישי. ההנחייה החדשה תהיה תקפה על מאומתים ועל מי שנחשף למאומתים - והוא אינו מחוסן או חייב בבידוד מסיבה כלשהי.

בדיקת אנטיגן לגילוי קורונה\ אילוסטרציה (צילום: 123rf)
בדיקת אנטיגן לגילוי קורונה | צילום: 123rf

פרויקטור הקורונה התייחס להחלטה זו ואמר כי עיקר ההדבקה מתרחשת בשלושת הימים הראשונים." עד היום החמישי מתרחשות 85% מההדבקות", אמר. "קיצור הבידוד הוא משהו שאנחנו נדרשים אליו, זה ניהול סיכונים במצב בו אנחנו נמצאים".

בנוסף, שר הבריאות הורוביץ סיכם עם רה"מ על חלוקת בדיקות חינם של מספר בדיקות אנטיגן לכל אזרח שיהיה מעוניין בכך. "בדיקות שניתנו לתלמידים מיועדות גם למשפחה", אמר פרופ' זרקא בנוגע להחלטה זו. "כעת אנו בוחנים לחלק בדיקות קורונה גם לאוכלוסיות נוספות".