אפליה גם בבריאות? החל מהלילה (בין חמישי לשישי) מדיניות בדיקות הקורונה תשתנה, אבל זה לא משנה עובדה מטרידה אחת: במרכז הארץ קל הרבה יותר להיבדק בבדיקות המהירות לקורונה בהשוואה ליישובי הפריפריה.

במדיניות הבדיקות החדשה מרבית האוכלוסייה לא תוכל להיבדק בבדיקת PCR, אלא רק תוכל לרכוש בדיקות ביתיות או לקבל בחינם בדיקה מהירה במתחמי הבדיקות. אלא שיש בעיה: ככל שמתרחקים מערי המרכז, כך מספר מתחמי הבדיקות הולך ופוחת.

נתוני כמות המתחמים בהשוואה למספר התושבים בין ערי המרכז לעומת ערי הדרום מראים את האפליה בבירור. בתל אביב, העיר הגדולה במרכז, יש 21 מתחמים לכלל תושבי העיר. אם נשווה זאת ל-100 אלף איש, פועלים כ-4.5 מתחמים. בראשון לציון פועלים 11 מתחמים ויש 4.5 מתחמים גם כן לכל 100 אלף איש.

מה קורה בערי הדרום? בבאר שבע, עיר גדולה מאוד, קיימים 3 מתחמים בלבד ויש כ-1.5 מתחמים ל-100 אלף איש. בקריית גת פועל מתחם אחד בלבד לכלל התושבים וכ-1.5 מתחמים ל-100 אלף תושבים, ובאשקלון יש 3 מתחמים בסך הכול, לצד שני מתחמים אם מדובר ב-100 אלף איש.

בעקבות פניית "תוכנית חיסכון" במשרד הבריאות הודיעו שהחל מיום ראשון ירחיבו את מרכזי הבדיקות ב-40% יותר כדי להנגיש את מערך הבדיקות לציבור ולהקל על העומס הבלתי נסבל שהצטבר בימים האחרונים.

גם ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ' פנה בדרישה לשר הבריאות הורוביץ ולמנכ"ל המשרד פרופ' אש, להקים מתחמי בדיקות נוספים לטובת תושבי הדרום: "זו חוצפה ממדרגה ראשונה, אתם מזלזלים בתושבי הדרום ופוגעים בבריאותם".